Search
Close this search box.
SUSRETI SELA
Broj pregleda

Beloinjci posustali

Podeli sa prijateljima:

Selo Beloinje poraženo je kod kuće od udružene ekipe Grbavče-Lalinac rezultatom 349:358 u drugoj ovogodišnjoj priredbi Susreti sela 2013.

foto-susreti-sela-svrljig

Staro i mlado okupilo se juče ispred stare seoske škole, u centru sela, gde je održana druga ovogodišnja priredba Susreti sela 2013. Tradicionalni doček gostiju uz zdravicu, lomljenje kolača i gozbu, organizovan je u prostorijama etno sobe Beloinja, odakle su gosti kasnije krenuli na binu.

Okupljene, već po tradiciji, pozdravio je predsednik Opštine Svrljig Milija Miletić.

U ovom selu smo prvi put posle nekoliko decenija 2011. godine obnovili manifestaciju Susreti sela. Nastavljamo da pomažemo kroz  razne akcije svim selima i njihovim žiteljima, rekao je Miletić.

Naime, žitelji Beloinja, jednog od najvećih ali i najmlađih sela, očigledno su posustali i pred domaćom publikom, na drugoj ovogodišnjoj priredbi, predstavili sebe u lošijem izdanju nego lani. Gosti su to i te kako iskoristili, te je svakako dobar nastup glumaca, imitatora, igrača, pevača i svirača došao do upečatljivosti i uslovio jučerašnjom pobedom žitelja ovih udruženih sela.

Inače, jedan od glavih ciljeva ove manifestacije, pored zabave, druženja i takmičenja, je da selo oživi bar na jedan dan, kao u dane litija. Bitno je, u ovim turbulentnim vremenima, očuvati gubljenje nacionalnog identiteta, deo kulturne baštine, kulturnog nasleđa, muzičkog nasleđa, raznolikost narodnih instrumenata i nošnji te bogatih ukusa lokalne hrane, narodnih običaja o velikim praznicima, porodičnim svečanostima i drugim važnim životnim događajima.

Podsetićemo da ove, kao i prethodnih godina, ovu manifestaciju organizuje Centar za turizam, kulturu i sport Svrljig pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano