Search
Close this search box.
Broj pregleda

Stigao badnjak i ispred Centra za turizam, kulturu i sport

Podeli sa prijateljima:

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović rano jutros, sa predstavnicima opštine Svrljig, posekao je badnje drvo koje je kasnije doneo ispred zgrade Centra.

Badnjak stigao u KC

Direktor Marko Mladenović iskoristio je priliku kako bi sugrađanima čestitao nastupajuće hrišćanske praznike.

Čestitam svima Badnje veče i Božić. Iskreno želim da sutrašnji najradosniji praznik provedete u dobrom raspoloženju, zdravlju i radosti. Iskoristimo ovaj veliki praznik i budimo svi bolji i plemenitiji i da se sa više pažnje i međusobne tolerancije odnosimo jedni prema drugima, poručio je Mladenović.

Po tradiciji i verovanju badnjak se seče pre izlaska sunca. Drvo koje se bira za badnjak je skoro uvek mladi hrast ili cer. Bira se mlado i pravo stablo, veličine tolike da ga onaj koji ga je posekao može doneti na ramenu.

Tradicija i običaji u životu jedne lokalne zajednice presudno utiču na očuvanje identiteta te zajednice. U tom smislu želim da Centar za turizam, kulturu i sport svojim aktivnostima podstakne ljude da neguju i postuju svoju kulturu i običaje, poručio je Mladenović.

5 Komentara

  1. Dosta vise sa ovim Markom, igrom slucaja sam vrlo cesto u kulturnom centru i za ova tri meseca koliko je on direktor njega nisam sreo tri puta on ili je odsutan zbog privatnih putovanja ili ako dolazi dolazi iskljucivo pisle 10h bude nekoliko sata i ide. Kulturni centar je pravo rasulo a kako i ne bi bio kad se direktor tako ponasa a fala bogu njega nema ko da kontrolise. Zato ja pitam Miliju, Jelenu, USS, zasto vise forsirate Marka i postavljate ga na ovako odgivornim pozicijam? Dajete los primer ljudima jer svi znaju koliko je neodgovoran . . . ZASTO?

  2. Molim za vise postovanja prema coveku koji je ostavio znacajan trag u kladionicarskim krugovima ovog grada!!! Kudite legendu, covek zivi punim plucima i nezanima ga nista, zivi opusteno pa vam je krivo. MARKOBET.com do pobede!!!!!!!

  3. Na prvoj skupštini narednoj postaviću vlastodršcima pitanje o radu Kulturnog Centra i o ponašanju novog direktora! Ovo je veoma loš primer nama mladima, a uputiću i par otvorenih kritika direktoru!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo