Search
Close this search box.
BRAVO
Broj pregleda

Posle 20 godina nastavlja se izgradnja sportske hale

Podeli sa prijateljima:

Posle dvadesetak godina ponovo su se začuli zvuci radnih mašina koje su od petka počele da rade na završetku višenamenske sportkse hale.

Radovi na sportskoj hali

Sportska hala se nalazi u krugu između Osnovne i Srednje škole i vrtića PU ”Poletarac”, a njena izgradnja započeta je 5. avgusta 1996. godine.

Trenutno se završava prva faza izgradnje – zatvaranje i pokrivanje hale.

SPORTSKA HALA SVRLJIG

Tim povodom mesto gradilišta obišli su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i V.D. direktor JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” Dobrivoje Stojanović.

Predsednica opštine Jelena Trifunović kaže da će do kraja godine biti završeni radovi na pokrivanju i zatvaranju objekta, a da će naredne godine biti završeno uređenje unutrašnji deo hale.

Ona ističe da je sportska hala veoma bitna za opštinu Svrljig, prvenstveno zbog dece i sportista i razvoja sporta uopšte.

Sportska hala drugi deo

Balon sala je postala mala za sve sportske organizacije i teško zadovoljava potrebe svih sportista. Na ovaj način dobićemo modernu sportsku halu, a naši klubovi moćiće da se takmiče i u višim rangovima za koje je potrebno profesionalno izgrađen objekat, kaže Trifunovićeva.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da će hala biti završena 2017. godine.

krov

Sledeće godine će, kao što je predsednica rekla, započeti uruđenje unutrašnjosti i izgradnja sportskog terena, a godinu dana posle konačno će biti kompletno završena sportska hala, kaže Miletić.

Miletić je pozvao sve Svrljižane da imaju poverenja u predsednicu opštine Jelenu Trifunović, jer kako on kaže sve što je obećano sve je završeno.

4 Komentara

  1. s se uradi je amo napred , sve sto se uradi je dobro, nece ga niko odneti kuci ,koristi ce se u vise namena od skole kulture do sporta, mozemo racunati uz bolje uslove i bolje rezultate,zdravija deca u skoli

  2. Rezultati mladih sportista pokazuju da se ovakva investicija potpuno opravdava. Treba stvoriti bolje uslove da se deca i mladi bave sportom i na tome grade svoj bolji život. Pošto je to vezano, teritorijalno, uz predškolsku i školske ustanove, bilo bi dobro da se već sada osnažuje aktiv profesora fizičkog vaspitanja, kao stručno telo, tako da se mogu adekvatno izraditi programi angažovanja dece od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole. Tu treba taj aktiv angažovati jer su njihovi članovi stručna lica, pa uz mladog trenera KK Svrljig, mogu nastati kontinuirano dobri zdravstveno – razvojni rezultati od perioda kada dete prohoda pa dok ne krene na fakultet ili radni odnos. Jačanje ljudskih resursa u sportu Svrljiga odnosi se i na Centar za turizam, kulturu i sport, pošto taj Centar treba da objedini takve materijalne resurse kao što su SC Pastirište i multifunkcionalna sala,izradjujući sadržaje koji imaju i jaku komercijalnu stranu. Sport treba da bude dobar promoter i drugih vrednosti na teritoriji opštine Svrljig, a pre svega turizma i kulture.Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano