Search
Close this search box.
POSLE MNOGO GODINA
Broj pregleda

Počelo asfaltiranje ulice Vase Albanca

Podeli sa prijateljima:

Danas su zvanično počeli radovi na asfaltiranju ulice Vasilija Anđelkovića Albanca u dužini od 1500 metara.

asfaltiranje-vase-albanca

Tim povodom radove na ovoj trasi obišli su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

Danas je asfaltiran prvi deo ove saobraćajnice koja je od velikog značaja za Svrljižane. Svi oni koji putuju prema Babinom zubu prolaze ulicom Vase Albanca i jedna je od najprometnijih ulica koja je do danas bila u jako lošem stanju sa puno oštećenja, ali danas smo sliku ove ulice značajno promenili, istakla je predsednica opštine Jelena Trifunović prilikom obilaska gradilišta.

Do kraja godine očekuje nas izgradnja trotoara u Hadžićevoj ulici od Doma zdravlja prema firmi ”Kameleon”.

ulica

Kao i sve ostale, i ova ulica je veoma bitna za našu opštinu. Vrlo je bitno da sugrađani znaju da sam dobio uverenja od premijera i potpredsednice Vlade Srbije da će se u toku naredne godine ući u postupak završetka kompletnog puta prema Staroj planini, odnosno Babinom zubu, poručio je Miletić i dodao da je ovo šansa za razvoj Svrljiga.

Ovih dana očekuje se asfaltiranje trotoara i uređenje zelenog pojasa.

2 Komentara

  1. Aman ljudi dosta o Babinom zubu kao potencijalu za razvoj Svrljiga, već gledajte kako da se pomogne babama i dedama koji imaju svoja dvorišta ka upravo uredjenim ulicama. Njima koji ne mogu zbog starosti i oslabljenosti organizma, pa i zbog nedostatka sredstava, treba omladina USS da pomogne da sredi dvorišta i okućnice cele, pa da sve bude što lepšeg izgleda, ali i lagodnijeg života u tim upravo asfaltiranim ulicama Svrljiga. Ima puno posla za opštinsku upravu ali i za vladajuću USS, pa ako budu bolje organizovani biće i većeg broja odbornika posle lokalnih izbora. Sad je prilika da se pokaže sposobnost svakog od rukovodilaca u opštinskoj strukturi, sad kad se privukla pažnja vlasti i javnosti ka Svrljigu. Gvoždje se kuje dok je vruće, kaže naš pamenti narod u svojoj izreci, a ovde se vidi ko je za dalje rukovodjenje u opštinskoj upravi i drugim značajnim organizacijama na nivou opštine, a kome se treba reći HVALA i dovesti zamena, da uradi posao bolje i uspešnije. Živeo Svrljig!!!

  2. Izgradnja puta do Kalne je dobra vest. Više automobila znači više kupaca u ulici V.Albanca. Zaživeće poneka prodavnica, kafana, možda čak i etno selo na potezu Svrljig-Crnoljevica. Međutim, time se osnovni problem ne rešava. U Svrljigu žive i neka obrazovana deca-lekari, ekonomisti, inženjeri, slikari… Da li hoćemo da oni svojim znanjem mogu da zarade za hleb u Svrljigu ili da se jednostavno odsele. Ako je ovo drugo, na pravom smo putu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano