Search
Close this search box.
OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Održana sedma sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Na sedmoj sednici Opštinskog veća doneta je Odluka o izmenama i dopunanama Odluke o finansijskoj pomoći bračnim parovima, izabran je novi sekretar Opštinskog veća, formirana je komisija za utvrđivanje i procenu štete od elementarne nepogode i podnet je izveštaj komisije za obilazak privremenih objekata u gradskom naselju Svrljig. Sednicom je predsedavala predsednica Veća i opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

O-VECE

Po novoj odluci, u vreme podnošenja zahteva, potrebno je da oba supružnika imaju prebivalište u Svrljigu, a samo jedan supružnik moraće da ima dokument da je deset godina unazad neprekidno živeo u Svrljigu. Izmena se konkretno odnosi na žene koje se udaju za Svrljižane a nisu iz Svrljiga, njima ćemo znatno olakšati proces prilikom pribavljivanja dokumentacije, zaključila je Jelena Trifunović, predsednik Veća i opštine.

Naime, u Odluci o finansijskoj pomoći bračnim parovima koja je stupila na snagu od 1. novembra 2012 godine u članu 2. Stav 1. menjaju se tačke 1. i 4., tako da glase:
”1. Oboje supružnika moraju imati prebivalište na teritoriji opštine Svrljig pet godina nakon zaljučenja braka.”
”4. Jedan od supružnika mora imati mesto rođenja na teritoriji opštine Svrljig i prebivalište na teritoriji opštine Svrljig u trenutku podnošenja zahteva.”
Menja se član 3. Odluke i glasi:
”Zahtev za ostvarivanje prava iz člana 1. ove odluke podnosi se Opštinskoj upravi, Odeljenju za društvene delatnosti i opštu upravu u roku od šest meseci od dana zaključenja braka.
Odeljenje za društvene delatnosti i opštu upravu rešenjem odlučuje o podnetom zahtevu.

Predsedncia opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zatražila je da se uputi zaključak Odeljenju za društvene delatnosti i opštu upravu da ponovo nadležni izađu na teren i odrade proveru zaključenih brakova od 2011. godine do danas.

U nastavku sednice za novog sekretara Opštinskog veća, umesto načelnice OU Dejane Mitić koja je obavljala funkciju sekretara veća, izabran je zamenik načelnika OU Svrljig, Ljubiša Stojković.

Na kraju, načelnica Odseka za urbanizam i građevinarstvo, Gostana Mihajlović, podnela je izveštaj komisije za obilazak privremenih objekata u gradskom naselju Svrljig.

Pod tačkom razno, većnik Ivan Blagojević zatražio je da se napismeno dostavi izveštaj Protivgradne zaštite o radu u vreme elementarne nepogode.

Borivoje Petković je istakao da je potrebno postaviti reflektore kod teretane na otvorenom kako bi se dodatno povećao stepen bezbednosti i sačuvala državna imovina. On je apelovao, na zahtev nekoliko građana, da se na poligonu SC ”Pastirište” na već postavljenoj ogradi zavare nosači za sedenje duž ograde.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano