Search
Close this search box.
DOBRA PRAKSA
Broj pregleda

Sastanak predsednika i direktora

Podeli sa prijateljima:

Sastanci direktora javnih preduzeća i ustanova sa predsednikom opštine Svrljig, u predhodnom periodu, pokazali su se delotvornim, a sa takvom praksom nastavlja i novi predsednik opštine. Prvi sastanak održan je odmah po završetku majskih praznika, u ponedeljak, 5. maja.

Sastanak-direktora
Predsednici opštine Svrljig, Jeleni Trifunović, ovo je prvi radni sastanak sa direktorima od kako je na čelu opštine.

Nastavljamo ustaljenim tempom, svakog prvog u mesecu održavaćemo ovakve sastanke koji su korisni za sve budžetske ustanove, istakla je Trifunovićeva.

Cilj sastanaka je upoznavanje o aktuelnostima, događajima i problemima preduzeća i javnih ustanova koje posluju na teritoriji Svrljiga.

Izveštaje o radu danas su podneli direktori Osnovne i Srednje škole, PU ’’Poletarac’’, Centra za turizam, kulturu i sport, Crvenog krsta Svrljig, Centra za Socijalni rad, Doma zdravlja, JP Direkcije za izgradnju i JKSP ’’Svrljig’’.

Dejan-MileticDirektor PU ’’Poletarac’’ Dejan Miletić podneo je mesečni izveštaj o radu ove ustanove i prisutne upoznao o trenutnim aktivnostima. On je istakao da će se ove godine skromnije obeležiti godišnjica ’’Poletarca’’, odnosno 36. godina od postojanja, da je raspisan Konkurs za prijem dece i da se radi na redizajniranju postojeće veb prezentacije.

Saša Golubović, direktor OŠ ’’Dobrila Stambolić’’, očekuje da će se u narednoj školskoj godini upisati dovoljan broj đaka za normalno odvijanje nastavnog programa, odnosno biće otvorena tri odeljenja, što nije ispod proseka, dok direktorka Srednje škole, Lela Mitić, ističe da je situacija u toj ustanovi lošija zbog smanjenja broja dece iz godine u godinu i da je bukvalno pitanje dana kada će doći do smanjenja stručnih profila.Sasa-Golubovic

Direktori Centra za socijalni rad, Vesna Nedeljković, Centra za turizam, kulturu i sport, Zoran Gavrilović, i poverenik Crvenog krsta u Svrljigu, Stevan Stojanović, kažu da je kod njih stanje redovno, nema većih problema u radu i aktivnosti se obavljaju ustaljenim tempom.

Da se u toku prošlog meseca u Domu zdravlja u Svrljigu dogodio incident koji je okarakterisan kao- propust u radu doktorke na dežurstvu, potvrdio je direktor Dragan Budimović.

Pokrenut je predlog za disciplinsku komisiju, a doktorka je suspendovana, kaže Budimović.

U izveštaju direktora Budimovića ima i pozitivnijih stvari npr. aktuelni proces akreditacije, postavljanje video nadzora i početak akcije uređenja dvorišta i enterijera Ustanove.

Nakon izlaganja direktora, predsednica je iskoristila priliku i kao jedan od problema navela loše održavanje čistoće u DZ.

Smatram da Dom zdravlja ima dovoljan broj pomoćnih radnika i da bi trebali da se dodatno angažuju na poslovima održavanja čistoće, jer higijena je ogledalo svake ustanove, a pogotovu zdravstvene, kaže Jelena Trifunović.

Direktori-i-predsednicaPredsednica je zaključila da Dom zdravlja treba što pre da uvede elektronsku evidenciju – dolaska i odlaska sa posla, kako bi se povećao stepen odgovornosti i radnog angažovanja na poslu.

Iz JP Direkcije kažu da se sve odvija po planu i da se trenutno radi na objavljivanju javnih nabavki. 

Direktor svrljiškog komunalnca, Igor Davidović, apeluje na građane da vodu sa vodovoda koriste za tehničku upotrebu jer je i dalje na snazi vanredno stanje u vodosnabdevanju. 

Naredni sastanak biće održan početkom juna meseca.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano