Search
Close this search box.
Više od 100 učesnika
Broj pregleda

Takmičenje u tucanju uskršnjim jajima

Podeli sa prijateljima:

Tradicionalno takmičenje u tucanju uskršnjim jajima, u organizaciji opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke, uspešno je održano u dvorištu svrljiške crkve. Po lepom vremenu takmičilo se više od 100 mališana.

USKRS---USS-SvrljigViše od 100 najmlađih Svrljižana okupilo se danas oko 10 časova u dvorištu crkve Sveti Car Konstantin i carica Jelena u Svrljigu kako bi odmerili snage u tucanju vaskršnjim jajima i osvojili vredne poklone koje je darivala Ujedinjena seljačka stranka.

Prisutne mališane i njihove roditelje pozdravio je i praznik čestitao predsednik opštine Svrljig i Ujedinjene seljačke stranke na nivou Srbije, Milija Miletić.

Da je crkveno dvorište namenjeno za obeležavanje radosnih događaja potvrdio je sveštenik Strahinja Eraković, paroh svrljiški.

Inače, u takmičenju u lomljenju uskršnjih jaja u kategoriji do 7 godina pobedio je Matejić Damjan. Na drugom mestu je Nikola Ranđelović a treće je osvojila Dunja Krstić.

Ispred-crkve-u-SvrljiguU kategoriji od 8 do 15 godina pobednik je Darko Aleksić, drugo mesto pripalo je Dariji Ranđeloviću a treće Nini Matejić.

Po završetku nadmetanja uskršnjim obojenim jajima učesnici su nastavili da se takmiče u kvizu znanja, a najbolji su bili Davidović Nemanja, Bogojević Vuk i Jovanović Darko.

2 Komentara

  1. Pre izbora bio sam naklonjen drugoj stranci i coveku koji je napravio propast jedne stranke u Svrljigu. Nisam verovao u Milijina obecanja. Danas, mogu slobodno stati u red Ujedinjene seljacke stranke i sa ponosom reci ovo je moj predsednik, a ja sam pogresio sto ga nisam zaokruzio na izborima. Takve greske se nece vise ponoviti.
    Milija svaka ti cast na svemu sto cinis za ovaj nas mali gradic.
    Ziv bio.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano