Search
Close this search box.
Broj pregleda

Novi predsednik MZ Prekonoga održao zbor meštana

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški privrednik Dejan Radojković Denda novi je predsednik Mesne zajednice Prekonoga. 

Zbor u selu Prekonoga, foto: M. Miladinović
Zbor u selu Prekonoga, foto: M. Miladinović

Novi predsednik sela je proteklog vikenda održao prvi sastanak sa meštanima, a kako bi sa sastanka preneli sve zahteve lokalnoj samoupravi, pozvani su i predsednica Skupštine opštine Svrljig Tatjana Lazarević i narodni poslanik Milija Miletić.

Radojković je tom prilikom istakao da će saradnja Mesne zajednice sa Opštinom biti nastavljena i poboljšana, jer će se u selu mnogo više raditi nego ranije.

Narodni poslanik Milija Miletić istakao je da je plan da se u 2019. godini izradi prilazni put do sela, od pruge kod Svrljiga do ulaza u selo.

To je loša saobraćajnica i moramo je rekonstruisati, to je obaveza naše opštine i to nema dodirne tačke sa mesnom zajednicom, rekao je Miletić.

Miletić je obavestio meštane da je Opština Svrljig izradila projekat za rekonstrukciju vodovodne mreže. Konkretno, sa početkom rekonstrukcije vodovodne mreže u Svrljigu, počeće rekonstrukcija vodovodne mreže i u selu Prekonoga.

U Svrljigu će ovo biti pilot projekat koji će biti realizovan preko Kancelarije za javna ulaganja Marka Blagojevića. To je novi sistem rešavanja vodosnabdevanja i rekonstrukcija vodovodne mreže, poručio je okupljenima Miletić.

Tatjana Lazarević, predsednica SO Svrljig
Tatjana Lazarević, predsednica SO Svrljig

Predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević rekla je da će Opština učiniti sve da podrži ovakvu mesnu zajednicu u kojoj ima dece i ima budućnosti.

Sve što je u našoj mogućnosti – učinićemo da vam olakšamo život u selu. Ogroman potencijal je Prekonoška pećina i radićemo naporno da je što više promovišemo kako bi na kraju to rezultovalo pozitivno, rekla je predsednica lokalnog parlamenta Tatjana Lazarević.

4 Komentara

  1. Lep sastanak odrzan kolko vidim. Ekstra milja vodi politiku sa sljokare. Jedino pod anesteziju i moze covek da ga slusa sta baljezga.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano