Search
Close this search box.
SVRLJIG GLUMICI ODAJE POČAST
Broj pregleda

Zlati Petković dižu spomenik

Podeli sa prijateljima:

Bista će biti urađena na osnovu lika Marije iz serije „Otpisani“ i postavljena u parku.

Glumica Zlata Petković, koja je preminula pre dve i po godine, uskoro će dobiti spomenik u svom rodnom gradu Svrljigu.

Bista s njenim likom biće urađena na osnovu uloge Marije iz serije „Otpisani“, a biće postavljena u gradskom parku.

Misica fotogeničnosti

– Inicijativu je podneo narodni poslanik Milija Miletić, ali nismo sigurni dokle se stiglo u realizaciji te ideje – rekli su za Kurir kratko iz Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig.

Zlata je, kako piše u njenoj biografiji, igrom slučaja rođena u Svrljigu 11. februara 1954. Njena majka bila je u poseti svekrvi, pao je veliki sneg, zavejao sve puteve i nije mogla da se vrati u Niš. Nakon jedne audicije 1970. ponuđeno joj je da učestvuje na izboru za najlepšu tinejdžerku Jugoslavije, kada je izabrana za prvu pratilju.

Titula joj je omogućila da ode na svetski izbor u Tokio, gde je postala mis fotogeničnosti.

Na jakoj klasi

Akademiju je završila 1976, a kolege na klasi bili su joj Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Ivica Klemec, Radoš Bajić i Lazar Ristovski.

Prekretnica u njenom umetničkom životu bila je ponuda reditelja Aleksandra Đorđevića da zaigra ulogu Marije u “Povratku otpisanih“. Serija je oborila sve rekorde gledanosti, a Zlata je postala velika zvezda. Mnogo je igrala u pozorištu i na televiziji i snimila brojne pesme za decu. Poslednju ulogu imala je u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Zlata je preminula 22. novembra 2012. godine. Bila je udata za muzičara Sanju Ilića, s kojim je dobila sina Andreja.

(Info: Kurir)

3 Komentara

  1. Glumica Zlata Petković je svojim doprinosom kinematografiji zaslužila da joj rodno mesto podari mesto u centru. Potpuno podržavam ovu inicijativu Milije Miletića, a bilo bi lepo da se do oko toga okupi što veći broj Svrljižana. Zlata je bila velika glumica, a na njenom delu mogu da se nadahnjuju mladi Svrljižani pa će time osnažiti Centar za kulturu. Možda bi se pri tom Centru mogla formirati pozorišna scena – amaterska – ali koja bi negovala sećanje na glumicu Zlatu Petković. Živeo Svrljig!!!.

  2. to samo moze milija miletic da prdlozi takvu glupost ona nije pvoborac da se podize spomenik u park nek podize u pluzinu u njegovo dvoriste.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano