Search
Close this search box.
Broj pregleda

Za kobnu pucnjavu u Grbavču 14,5 godina zatvora

Podeli sa prijateljima:

Saša Petković (42) iz sela Grbavče kod Svrljiga osuđen je na 14 godina i šest meseci zatvora zbog ubistva Siniše Živkovića (44) iz Niša i ranjavanja njegovih prijatelja Dragana Perića (47) i Nebojše Cekića (54), 3. septembra 2015. godine u ovom svrljiškom selu.

policija velika

Kobnoj pucnjavi prethodila je rasprava je i tuče između Živkovića i Petkovića oko toga ko je koga prozvao da je „Šaban“ nakon čega je Petković otišao kući i uzeo pušku dvocevku. Vratio se i zapucao ka stolovima u školskom dvorištu za kojima su sedele Nišlije i jele jagnjetinu. Perić je ranjen u ruku i u grudni koš dok je Cekić zadobio samo lakšu povredu.

Prema navodima optužnice Petković se tada dao u beg a Živković je krenuo trkom za njim. Sustigao ga je u obližnjem sokaku ali je Petković uspeo da napuni pušku, okrene se  i ispali dva hica u njega, nanevši mu fatalne rane od kojih je preminuo na licu mesta.

– Prilikom odmeravanja kazne sud je uzeo u obzir da je pokojni Živković imao na pesnici napadačke povrede a okrivljeni Petković povrede na licu – saopšteno je prilikom objavljivanja presude.

Presuda je nepravosnažna.

(Autor: Branko Janačković, izvor: Blic)

3 Komentara

  1. Bilo bi u redu da popricate i sa mestanima sela Grbavce, blizu je Svrljiga, citajuci ovaj tekst imao sam utisak da pise neko iz grada stotinak km od mesta u kome se dogodilo.Ne opravdavam postupak, ali nije mu bilo lako

  2. Gradjani Svrljiga traze istinu o pucnjavi na Igora Davidovica? Ko je, kada i zasto pucao na ovog coveka? Jel postoji policija u ovom gradu??????

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano