Search
Close this search box.
REALNOST
Broj pregleda

Reke i potoci kao kontejneri…

Podeli sa prijateljima:

Reke i potoci u svrljiškom kraju trebali bi da budu ogledalo društva, primamljivi za turiste, lepi za okruženje, ali na žalost, realnost je sasvim drugačija.

reka

U potocima i rekama u Svrljigu možete pronaći sve, od ”igle do…”.

Naime, pre nekoliko dana u ”Dobroj reci” naša novinarska ekipa pronašla je nekoliko džaka sa pokvarenom zimnicom, nekoliko desetina razbijenih staklenih posuda, a malo naviše naišli su na uginulu svinju koja se raspadala u reci.

Samo dan posle u ”Pravačkoj reci”, koja dobrim delom protiče kroz ulicu Vase Albanca, koja je glavna veza sa turističkom destinacijom Babin zub, fotografisali su razne plastične flaše, grede, džakove, polomljene stvari i sve ono što mu nikako mesto nije u potoku ili reci koja treba biti žila kucavica zdrave okoline i čiste prirode.

beautiful creek in north carolina next to blue park ridgeway

Ovo će se dešavati sve dok nadležni ne preduzmu mere i kazne one koji bacaju đubre u reku, kažu stanovnici naselja Magovac koji su i ovoga puta bili složni povodom ovog problema.

U svakom civilizovanom okruženju za otpad postoje kontejneri, kante, mesta gde se odlaže nepotrebni materijal, a samo u Svrljigu za te namene pojedincima je najpristupačnija reka.

Da li će ovaj apel/vest uticati na svest pojedinih građana, a potom i na nadležne koji trebaju svakako sankcionisati one koji zagađuju okolinu, ostaje nam da vidimo.

Jedan komentar

  1. Čestitam ovoj online novini što se angažuje na aktuelizovanju ovakvih problema. Predlažem da se vaš angažman nastavi i kroz razgovore sa nadležnim u opštinskoj upravi gde bi mogli sagledati koliko se ovakvi primeri zagadjenja životne i radne sredine koriste da bi se osmislili programi za javne radove u 2016. godini. Kada se angažuju budžetska sredstava za uredjenje čistoće rečnih i potočnih korita i priobalja, biće tu i drugačijeg delovanja na životnu i radnu sredinu u Svrljigu. Ovom prilikom pozivam žitelje naselja Magovac da se angažuju u zaštiti svoje okoline kroz zahteve da se u 2016. godini javnim radovima urede sve zagadjene površine u njihovom naselju a kroz angažovanje sredstava lokalnog budžeta i NSZ – filijala u Nišu. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano