Search
Close this search box.
SASTANAK PREDSEDNIKA I DIREKTORA
Broj pregleda

Ocena, provera i ušteda

Podeli sa prijateljima:

Danas je u kancelariji predsednika opštine Svrljig Milije Miletića održan redovni sastanak sa direktorima ustanova i preduzeća, korisnicima buddžeta. Sastanku je prisustvovao i ovlašćeni državni revizor Živorad Antić.

sastanak

Pored pripremanja budžeta za narednu godinu, predsednik Miletić je na početku sastanka istakao značaj konkurisanja na projektima, pogotovu kod IPA fondova, koji su trenutno aktuelni, ali i ostalih konkursa kojima će biti unapređen rad ustanova i preduzeća ali i život građana Svrljiga.

Živorad Antić
Živorad Antić

U nastavku sastanka direktori su podneli izveštaje iz proteklog meseca, te je na kraju konstatovano da je u skoro svim ustanovama i preduzećima stanje redovno.

Direktor JP Direkcije za izgradnju Svrljiga Branislav Mihajlović istakao je da se u ovom preduzeću sve odvija po planu i programu.

 U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulici 7. juli, krpljenju udarnih rupa prema selima Gojmanovac i Galibabinac, a pri kraju su radovi u skoro svim mesnim zajednicama na teritoriji Svrljiga – kazao je Mihajlović.

dir-ektori

U Centru za socijalni rad, pored prijema dve gerento domaćice kroz program Javnih radova, najavljuju nastavak započetih projekata za socijalno ugrožena lica sa područja Svrljiga.

Saša Golubović direktor osnovne škole Dobrila Stambolić istakao je da je ova ustanova uz pomoć sopstvenih sredstava, odnosno sredstava prikupljenih od akcije ”đački dinar”, izvršila reparaciju starog školskog nameštaja i tom prilikom znatno uštedila.
Direktor Golubović kao jedini problem istakao je nedogovorno ponašanje u balon sali posle odigranih utakmica i treninga sportskih ekipa.

Predlažem da povodom toga nadležni iz Centra za turizam, kulturu i sport pozovu sve predstavnike klubova i sportskih organizacija koji koriste salu na zajednički razgovor kako bi što pre našli mogućnost da reše ovaj problem – neodgovornog ponašanja – kazao je Miletić.

U Centru za turizam, kulturu i sport, kao i u ostalim ustanovama, stanje je redovno. Direktor Gavrilović je naglasio da je ova ustanova jedinstvena u okruženju po tome što objedinjuje u svom poslovanju više delatnosti: kultura, biblioteka, sport, turizam, muzejska delatnost… On je kao primer naveo da u skoro svim susednim opštinama slične veličine, za svaku od ovih delatnosti postoji posebna ustanova sa daleko većim brojem uposlenih radnika. Navodeći aktivnosti kojima se Ustanova bavila u proteklom periodu posebno je istakao Međunarodni simpozijum o arheološkim iskopavanjima na teritoriji Svrljiga, koncert Škole folklora, kurs stranih jezika kao i izdavačku delatnost u okviru koje su tokom prošlog meseca iz štampe izašle tri knjige. Od prošlog meseca posle kraćeg zastoja ponovo je krenula sa radom Muzička škola.

Stojanivić Stevan ispred organizacije Crveni krst istakao je da se socijalni paketi u proteklih sedam dana dele na terenu svrljiške opštine, a da će u narednoj godini funkcionisati narodna kuhinja.

Iz SŠ Dušan Trivunac Dragoš ističu da se Škola priprema za proslavu 30 godina od postojanja. Direktorka Lela Mitić kaže i da se uporedo radi na opremanju kabineta za dijagnostiku motornih vozila.

Igor Davidović direktor JKSP Svrljig kaže da je vodosnadbevanje ugroženo jedino u višim delovima Svrljiga, odnosno u naseljima Padalište, u Ljubovačkoj i Mrgudovoj ulici.

–  Stanje se nije pogoršalo ali nije isključena mogućnost da dođe do toga. Do daljeg izbegavaćemo da vršimo restriktivne mere na teritoriji grada – ističe Davidović.

sastanak-01

Takođe, radi se na uređenju divljih deponija i sanaciji puta ka Gojmanovcu i Pirkovcu.

PU Poletarac aktivno radi na verifikaciji ustanove i izradi dokumentacije za konkurisanje kod japanske ambasade za nastavak finansiranja projekta energetske efikasnotsi.

Budimović, direktor Doma zdravlja u Svrljigu, kaže da je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i sistematski pregledi dece Osnovne škole i vrtića.

Na kraju, predsednik opštine Svrljig upozorio je direktore na strogu kontrolu zaposlenih lica u svim preduzećima i ustanovama.

–  U buduće ocenjivaće se rad i vršiće se intenzivna provera zaposlenih lica u javnom sektoru. Na snazi će biti stimulacija i destimulacija za sve, zato vas molim da ovo shvatite vrlo ozbiljno – istakao je Miletić.

Sastanku su prisustvovali i šef Odseka za budžet i finansije opštine Svrljig Marina Savić i u ime Uprave pomoćnik predsednika opštine Marko Mladenović.

2 Komentara

  1. Radovao bih se kad bih video zaposlene (one koji putuju iz Niša naročito) u domu zdravlja da su na radnim mestima od sedam sati. Naravno i da nenapuštaju radno mesto pre dvadeset sati.

    P. S. Ima puno mladih ljudi koji bi znali da poštuju radnu obavezu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano