Search
Close this search box.
Svrljig - Šentjernej
Broj pregleda

Privredno poljoprivredna saradnja

Podeli sa prijateljima:

U dvodnevnoj poseti bratskoj opštini Šentjernej delegacija opštine Svrljig, predvođena predsednikom Miletićem, sastala se sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Miletic-i-Pahor
Milija Miletić i Borut Pahor

Zajednički ciljevi, jača saradnja i izlazak iz ekonomske krize, spojile su ove dve, sada već, bratske opštine. Tako je na skupu u mestu Javorovice povodom obeležavanja dana oslobođenja od fašizma, gde je bio prisutan predsednik Slovenije Borut Pahor, govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predstavljajući potencijale Svrljiga, dosadašnju i planove za buduću saradnju sa Šentjernejom.

SLOVENIA

Saradnja mora biti čvršća, na svim poljima. U ovoj godini bilo bi poželjno da zajedno apliciramo na projekte Evropske unije, da jačamo privredu, poljoprivredu ali i turizam, rekao je Miletić, pozdravljajući predsednika Slovenije i prisutne na skupu.

Miletic-i-Stankovic

Pahor je pohvalio obe opštine na bratskim odnosima i uzajamnom poštovanju.

Sentjernej

Ove opštine trebaju biti primer dobrog prijateljstva i uzajamne pomoći. Problemi se lakše rešavaju kada ste udruženi, rekao je Pahor i dodao da Svrljig i Šentjernej imaju njegovi punu podršku u daljem periodu.

Miletic-Milija

Podršku saradnji i prijateljstvu opština dali su i Ambasadori Amerike i Rusije u Sloveniji, koji su najavili turističku posetu Svrljigu.

U dvodnevnoj poseti Sloveniji pored predsednika Miletića prisustvovala je i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović, a u ime grada Niša, zamenik predsednika skupštine, Nenad Stanković.

7 Komentara

    1. A bum si ti jedan od ovnova koji se bore za titulu najveceg ovna predvodnika tako sto unistavaju park i nas grad!!?? Nekaj ti ne ide, nikako da postanes veci ovan nego sto jesi pa si jos uvek na zacelju, kaj ne!!??? Pocekaj, bices ti ovan-ovina do penzije sigurno, jer vam je poslednji cilj napada bio ni manje ni vise nego klub penzionera… Kukavice jedne kukavne!!!!!!!!

  1. Samo napred, predpostavljam da je tesko naci kontakt za Rusiju ali hvala bogu da neko od nasih odavde s juga i to moze.
    Svi zapeli za Evropu a pogledajte na karti kolika je Rusija i koliko bogadstvo ima

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano