Search
Close this search box.
BEOGRAD
Broj pregleda

Uspeh Svrljižana na 10. sajmu ”Etno hrana i piće”

Podeli sa prijateljima:

Na desetom sajmu ”Etno hrana i piće” koji je održan u Beogradu od 25. do 28. novembra opština Svrljig je sa svojim izlagačima opštini donela mnoga priznanja, zahvalnice, pohvalnice, ali i zlatne medalje.

20151128_171843

Naime, opština Svrljig je po oceni stručnog žirija imala najbolje uređen i najlepši štand na sajmu i za to je osvojila zlatnu medalju.

U priremi hrane prvo mesto osvojio je Saša Aleksić u kategoriji ”mafini”, a drugo mesto u istoj katetgoriji osvojila je Tatjana Videnović.

U kategoriji dečijih torti drugo mesto osvojila je Sanela Mihajlović.

Kada su u pitanju slavski kolači drugo mesto u toj kategoriji osvojila je Nikolova Petrović.

Učiteljica Nakica Antić koja se bavi i karvingom na Sajmu je osvojila medalju za treće mesto u sveukupnom takmičenju.

20151128_113255

Na kraju, diplome za učešće i angažman dobili su Dragana Despotović i Nebojša Milojić.

Dobitnicima nagrada i svim učesnicima iz Svrljiga na uspesima čestitao je narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da ste i ove godine pokazali da ste prave domaćice i domaćini. Čast mi je što sam iz Svrljiga i što ste na najbolji mogući način predstavili našu malu, ali ipak značajnu opštinu. Svrljig ima šta da ponudi i da pokaže, a ja ću se zalagati da se u narednom periodu pomogne svakom domaćinstvu koje intenzivno radi na proizvodnji ručnih radova, domaćih proizvoda i sl. kako bi se povećala, odnosno proširila proizvodnja svrljiških proizvoda, rekao je Mileitć.

Učesnicima je na uspehu čestitala i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović istakavši da Svrljig godinama unazad beleži zavidne rezultate na skoro svim sajmovima i takmičenjima.

Inače, u dane Sajma glavni koordinator na štandu bila je pomoćnica predsednice opštine Dragica Ristić, koja je poručila da će opština nastaviti da pomaže svoje privrednike, udruženja i sve ljude dobre volje koji rade na unapređenju domaće proizvodnje.

3 Komentara

  1. Nagrade su potvrda da se svakodnevni rad i trud isplate, ali se i danas već mora raditi na poboljšanju uslova za plasman i naplatu rezultata tih koji su stvorili elemente sa svrljiškog štanda. Svrljig je mala opština po broju stanovnika, ali to ne treba da je ograničava da ne bude i bogata opštine jer ima u njoj bogate pojedince. Pošto se sada pravi budžet za 2016. godinu, vreme je lepo i treba ga koristiti dok ne zatrpa sneg da se izvrše sve pripreme koje mogu kako bi se bolje i kvalitetnije organizovali nastupi nagradjenih sa štanda svrljiške opštine. Ima dosta manifestacija gde se ti proizvodi mogu prodavati, da se na taj način održi i unaredi proizvodnja, ali je pitanje organizacije i tome treba sada posvetiti pažnju. Živeo Svrljig!!!.

  2. ZAHVALJUJUCI TETKA DRAGICI RISTIC SVRLJIG JE POSTAO META NACIONALNOG TURIZMA.POCETKOM 2O16 OPSTINA SVRLJIG CE ODVOJITI ZNACAJNA SREDSTVA ZA NJENA POSLOVNA PUTOVANJA U SVAJCARSKU I U HOLANDIJU GDE BI TREBALI BITI SKLOPLJENI UGOVORI NA DRZAVNOM NIVOU GDE CE TETKA DRAGICA DELOVATI KAO SAVETNICA MINISTRU ZA TURIZAM.

  3. JEDNO VELIKO HVALA HUMANITARNOJ AKTIVISTKINJI TATJANI VIDJENOVIC EX VELJKOVIC KOJA JE 31 DECEMBRA POSETILA ROMSKU ZAJEDNICU U NISU I URUCILA 6 TORTI ZA MALE ROME. TATJANA JE CEST GOST ROMSKOG KAMPA NA NISAVI UVEK SA HUMANITARNOM POMOCI U HRANI I U LEKOVIMA.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano