Search
Close this search box.
3. DECEMBAR
Broj pregleda

Sećanje na Zlatu Petković

Podeli sa prijateljima:

Pre tačno godinu dana napustila nas je glumica i nekadašnja Mis Jugoslavije Zlata Petković. Preminula je 3. 12. 2012. godine u Beogradu u 13.40, sedam dana nakon što je pretrpela moždani udar zbog kojeg je bila operisana.

zp

Zlata Petković rođena je u Svrljigu, 11. februara 1954. godine i svojevremeno je bila Mis Jugoslavije. Osnovnu školu završila je u Smederevu a gimnaziju u Zagrebu. Posle jedne audicije na koju je slučajno otišla 1970. godine, Zlati je ponuđeno da učestvuje na izboru za najlepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu na kome je izabrana za prvu pratilju Aniti Buturini, budućoj supruzi Miše Kovača. Titula prve pratilje joj je omogućila da ode na svetski izbor za najlepšu tinejdžerku u Tokiju, na kome je ponela priznanje Mis fotogeničnosti.

Zahvaljujući laskavoj tituli, dobila je prvu filmsku ulogu u filmu “Bubašinter” u režiji Milana Jelića. Posle snimanja tog filma, Zlata je odlučila da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu, od čega je brzo odustala jer je završila tek prvi razred gimnazije u to vreme. Samo godinu dana kasnije, Zlata je učestvovala i na izboru za Mis tadašnje Jugoslavije.

Akademiju je upisala po završetku srednje škole a u klasi je bila sa Bogdanom Diklićem, Ljiljanom Stjepanović, Snežanom savić, Ivicom Klemecom, Radošem Bajičem i Lazarom Ristovskim. Odmah po sticanju diplome, reditelj Aca Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u seriji “Povratak otpisanih” koja ju je proslavila. Poslednju ulogu je odigrala u TV seriji “Selo gori a baba se češlja”.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano