Search
Close this search box.
Na svim poljima
Broj pregleda

Čvršća i intenzivnija saradnja Svrljiga i Knjaževca

Podeli sa prijateljima:

Danas je u sali Opštine Svrljig održan radni sastanak predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića i njegovih saradnika sa zamenikom predsednika opštine Knjaževac Branislavom Josifovićem, pomoćnikom predsednika opštine Knjaževac Mišelom Nikolićem i zamenikom predsednika SO Knjaževac Igorom Stevanovićem.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Cilj sastanka je bio da Svrljig i Knjaževac – opštine koje se graniče naprave iskorak i učvrste saradnju na polju razvoja infrastrukture, poljoprivrede i turizma.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da će prvi korak biti spajanje Lukova sa Knjaževcem, to je ujedno najbliži put i veoma bitan za stanovnike i jedne i druge opštine.

Marković kaže da je u procesu izrada projektne dokumentacije i rešavanje pravno-imovinskih sporova, što je prvi i neizbežan korak.

Znamo da veliki broj ljudi poreklom iz Lukova, Vlahova i ostalih sela u ovom delu naše opštine živi i radi u Knjaževcu. Oni za vikend dolaze u svoja sela, a mnogi od njih krenuli su da obrađuju zemlju i lično smatram da će veza izgradnjom puta Knjažvevac – Svrljig, preko Lukova, biti od velikog značaja za sve nas, rekao je Marković.

Predsednik opštine Svrljig poručio je da je ovo ujedno inicijativa narodnog poslanika Milije Miletića i knjaževačkog predsednika Milana Đokića koji su se zalagali da se ovaj put izgradi i povežu dve opštine.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Pored toga što ćemo zajedno graditi put, zajedno ćemo uzeti učešće u projektu LAG-a koji će biti od izuzetnog značaja za obe opštine, a tiče se direktne pomoći u razvoju opština koje se graniče, kaže Marković.

Zamenik predsednika opštine Knjaževac Branislav Josifović izrazio je zadovoljstvo što će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo. On je poručio da Knjaževac i Svrljig mora da sarađuju i zajedno da od resornih ministarstava traže pomoć u realizaciji mnogih poduhvata u budućnosti.

I jedna i druga strana složile su se da naredni sastanak bude održan u najkraćem roku u Knjaževcu gde će se sastati predstavnici struke, odnosno tamošnje Direkcije za izgradnju i svrljiškog Odseka za izgradnju, komunalne delatnosti, projektovanje i nadzor.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano