Search
Close this search box.
Broj pregleda

Počela 14. Likovna kolonija

Podeli sa prijateljima:

U salonu biblioteke ”Gordana Todorović” koja radi pri Centru za turizam, kulturu i sport, danas je otvorena 14. Likovna kolonija ”Ars TImacum”.

Otvaranje 14. Likovne kolonije ''Ars Timacum'', foto: Svrljiške novine
Otvaranje 14. Likovne kolonije ”Ars Timacum”, foto: Svrljiške novine

Ovaj susret umetnika iz svih krajeva jugoistočne Srbije otvorio je pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković, rekavši da Opština teži da neguje sve kulturne manifestacije koje su od značaja za dalji napredak Svrljiga na polju kulture, umetnosti, ali uzajamno i na promociji ovog kraja.

Ove godine učestvovaće više od 15 umetnika iz svih krajeva Srbije, a Kolonija će biti smeštana u krugu Centra.

Tokom trajanja Likovne kolonije u holu Centra za turizam, kulturu i sport biće izložene slike sa prethodne 13-te Likovne kolonije “Ars Timacum“.

7 Komentara

    1. Ако су ови људи ПИЈАНИЦЕ онда су се пропили због људи као што си ти и теби слични.

  1. Da su svi zainteresovani za kulturna desavanja i njihovu promociju kao Miroslam mnoge stvari bi bile drugacije u nasoj opstini. Treba podrzati takve ljude i dati im vetar u ledja.

  2. Lepo je sto se ovako nesto organizuje u Svrljigu ipak je to ruralna sredina siromasnog kulturnog sadrzaja. Cak i to malo sto imamo niko ne posecuje nazalost. Od malena treba usmeravati decu i kulturno ih oplemenjavati. “Džejms” vrlo neprimeren komentar za ljude koje verovatno licno i ne poznajes, sramota je kako se ljudi lazno predstave i odmah nekog blate. To sto vlast podrzava ovakve manifestacije je svakako pokazatelj njihove zrelosti za razliku od drugih opstina gde se politicari pojavljuju samo pred izbore kako bi sakupili jeftine politicke poene. Cest sam gost Svrljiga i uvek se prijatno osecam kada sam u poseti. Pozdravio bih i Miroslava Markovica kog sam licno upoznao i o kome mogu da kazem samo sve najbolje, pozitivna osoba puna netuzijazma.

  3. NETUZIJAZMA, e moj cica Rade!Kako ova varos bese dar za ziveti dok gospoda setala ulicama! Ali neka… Nasmeje se pametan na sve sto procita, gleda,… Verovatno tako treba. Alo 21.vek…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano