Search
Close this search box.
Broj pregleda

Završeni ovogodišnji ‚‚Susreti sela 2012‚‚

Podeli sa prijateljima:

Guševčani i Lozanci predvideli nerešen rezultat, sve vreme skandirali ‚‚Od muke se izedite ne mož ni pobedite‚‚. Na kraju Plužina – Guševac Lozan 98:98. 

Gusevacani i Lozanci pale slamu

U poslednjem ovogodišnjem susretu sastale su se ekipe Plužina i udružena ekipa Guševac Lozan.

Domaćin je goste iz okolnih sela dočekao uz uobičajan cug domaće rakije, krišku pogače i pregršt bakinih kolača. Odmah nakon zdravice i dočeka  počelo je zahuhtavanje pred poslednji susret u ovoj godini. Najpre su gosti iz svog traktora izneli metalno korito napunjeno slamom i zapalili ga. Ovaj poduhvat svakako je šaljive prirode i išao je na račun domaćina, koji je kako Svrljižani kažu, poznat po ‚‚paljevinama‚‚.

predsednik opstine docekuje goste

Posle dočeka, povorka je krenula put centra sela gde je održana centralna manifestacija.

Povorka krenula u centar sela

Nakon kraćeg predaha, pošto je put bio poduži, usledila su pastirska nadmetanja. Plužincima je sve išlo od ruke. Ogromni i jaki bez imalo muka savladali su goste u najtežim sportskim disciplinama, nadvalčenje konopca i bacanje kamena s ramena. Domaćin je omanuo u skoku u dalj. Krajnji rezultat u sportskim disciplinama Plužina – Guševac Lozan 25:10.

Zatim pre početka takmičarskog dela, meštani su odigrali kolo na bini nakon čega je usledila pozdravna reč predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića.

Milija Miletic Na susretima sela 2012

[box] Do malopre je bilo oblačno i tmurno a sada je vedro. To znači da su plužinci dobri ljudi, a guševčani i lozanci dobri gosti. Želim da Vam se zahvalim što ste se okupili u ovolikom broju. U narednom periodu gledaćemo da ovu manifestaciju proširimo i na ostala sela i da što više bude učesnika, rekao je Miletić i dodao da opština Svrljig ulaže ogromne napore u razvoj sela i poljoprivrede. [/box] 

Miletić je iskoristio priliku da najavi otvaranje ‚‚Niške mlekare‚‚ i upošljavanje žitelja opštine Svrljig.

U nastavku programa na bini su se smenjivali mahom mlađi učesnici, samo po neki stariji je zapevao. Gosti su se predstavili u odličnoj atmosferi na dostojan način. Prikazali su dosta dobrih igara, pesme, običaja, recitala, i sve tako rame uz rame sa domaćinom do krajnjeg rezultata 98:98.

Pobednik ovogodišnjeg susreta sela biće odlučen u toku sutrašnjeg dana kada zaseda žiri. Najbolje selo predstaviće se na Belmužijadi, a nagrada i zvanično proglašenje biće  5.avgusta.

Ostale slike pogledajte na ovom linku

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano