Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana prva sednica SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana prva sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su odbornici imali priliku da raspravljaju o mnogim tačkama dnevnog reda, a bilo ih je ukupno 23.

Foto: Svrljiške novine / Skupština opštine Svrljig
Foto: Svrljiške novine / Skupština opštine Svrljig

Na samom početku sednice šef odborničke grupe SPS-NS-NSS Raco Mentović zatražio je od predsedavajućeg reč kako bi zatražio informaciju po kom Poslovniku radi Skupština, jer kao je naglasio ”niko iz redova SPS-a nije dobio Poslovnik o radu”.

Antonijević je uz konsultaciju odgovorio da Skupština zaseda, odnosno radi po privremenom Poslovniku i dodao da će odbornicima Poslovnik biti naknadno dostavljen, te je šef socijalista bio uskraćen da sa govornice nastavi debatu po ovom pitanju, koje nije bilo deo dnevnog reda.


ĆERKA USTUPILA MESTO OCU U SKUPŠTINI

Foto: Svrljiške novine / Miodrag Matejić
Foto: Svrljiške novine / Miodrag Matejić

Odbornica Demokratske stranke Srbije Milica Matejić podnela je ostavku na mesto odbornika i na taj način ustupila mesto ocu Miodragu Matejiću, koji je sledeći kandidat sa liste DSS, koja je na izborima bila u koaliciji sa DS-om.


DOMAĆINSKO RUKOVOĐENJE BUDŽETOM OPŠTINE

Foto: Svrljiške novine / Marina Savić
Foto: Svrljiške novine / Marina Savić

Šefica Odseka za budžet i finansije Marina Savić danas je bila izvestilac pod tačkom ”predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Svrljig za 2015. godinu”.

Ona je istakla da je prošlogodišnje ostvarenje budžeta realizovano sa 80%, a izvršenje sa 76%, te da je na taj način domaćinski i uredno vođeno računa o sredstvima kojima raspolaže svrljiški budžet, odnosno budžet opštine Svrljig.


GASE DIREKCIJU?

Foto: Svrljiške novine / Ivan Božinović
Foto: Svrljiške novine / Ivan Božinović

Ivan Božinović, radnik JP ”Direkcije za izgradnju Svrljiga”, govoreći umesto direktora Dobrivoja Stojanovića,  na temu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“, rekao je da će najverovatnije JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” biti ugašena.

Milija Miletić, šef odborničke grupe USS-SNS-PUPS kaže da će JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” definitivno biti ugašena ove godine, a najkasnije do 1. decembra 2016-te.

Inače, do kraja sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda.

4 Komentara

  1. A mladi Vukadinović ni reci da prozbori iako je pompezno najavljivao burnu sednicu!!! Verovatno je bio na nekim belim praškovima koji izazivaju tamne kolutove ispod očiju pa mu se zavezao jezik!!!

  2. trebalo bi da se objasni za[to op[tinskom vrhu smetaju intelektualne delatnosti,kao sto je na primer sah.iz kojih se licnih ili kakvih drugih razloga uspesnom sahovskom klubu Zeleni vrh jos ne dodeljuje ni jedan jedini dinar,pa se na taj nacin verovatno zeli onemogucenje rada istog.Zasto se u Svrljigu sredstva selektivno dele i zasto neko sebi daje za pravo da daje sredstva prema licnim afinitetima.Podseticu samo opstinski vrh da\ se drugacije pricalo o sahu pre lokalnih izbora,sada se vidi da je to bila sarena laza u svrhu obmanjivanja birackog tela.

    1. Samo ti cekaj lezilebe da se novac gradjana daje tebi iz kase, a ti da pomeras figurice. Cela zemlja samo o tvojim uspesima prica, samo sah ostalo da igramo. I otkud ti uopste u igri za obrazovane i pametne ljude? Vidis da te niko ziv ne zna, sem u centru i to samo dokle si smeo da se kreces sa onom nanogicom. Sedi i cekaj da se i gladni i siti nahrane, pa kad dodje red na tebe – ne brini. Zna se kome Tarzan uvek daje 😉

      1. verovatno je pisac komentara inteligentan i obrazovan,pa pozivam Svrljizane da nas u tom pogledu uporede.Verovatno
        i izuzetno moralan i siromasan.Posto njegovo inteligentno obracanje ne zasluzuje komentar,pitam se samo u cije ime je ovako ostrascen i kulturan.I za one koji nisu upuceni u problem naglasavam da se radi o uspe[nom klubu koji dostojno reprezentuje Svrljig,a da je dodirnuto bahato ponasanje onih koji imaju moc,pa ce onda biti jasnije otkuda ovakvi komentari za koje se koriste takvi intelektualno uzdignuti pripadnici odredjenog glasackog tela,i takav nivo diskusije o.za Svrljizane,jednom od bropjnih vitalnih pitanja.I molim one koje ovaj brani da mu omoguce veliki broj povlastica,jer ovakvo …….. to zasluzuje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano