Search
Close this search box.
OBOGATIMO TUĐI ŽIVOT, A NE SVOJ TAVAN
Broj pregleda

Podela stvari prikupljenih u akciji

Podeli sa prijateljima:

Više od 650 prikupljenih odevnih predmeta – odeće i obuće, podeljeno je u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“ koju je sprovela Kancelarija za mlade u Svrljigu.

svrljiske-novine-humanitarno

Nakon prvobitno prikupljenih 500 komada starih stvari, u akciji „Obogatimo tudji život,a ne svoj tavan“, sprovedenoj u organizaciji Kancelarije za mlade, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig, došlo je do naknadnog odaziva stanovništa, te je ukupan broj prikupljenih stvari izmedju 600 i 650 komada. Najviše je odevnih komada, ali ima i obuće, igračaka, kozmetike itd.

Posebna zahvalnost duguje se Petković Bori, vlasniku modne kuće „Kassker“ koji je donirao stvari iz proizvodnje i na taj način podržao akciju, ali i svim ostalim sugrađanima koji su oplemenili ovu akciju i pokazali svoju humanost, kaže Opštinski većnik Iva Antić, jedan od koordinatora akcije.

Poštujući sugestije Centra za socijalni rad koji su korisnici najugroženiji, obiđene su tri porodice (sa po 4 ili 5 deteta), kojima je uručen deo prikupljenih stvari. Ostatak stvari biće podeljen u narednom periodu kada Centar za socijalni rad sastavi listu prioriteta.

prikupljeno

Iako je sprovedena prvi put, akcija je naišla na veliko interesovanje među sugrađanima, te se nastoji da to postane praksa, odnosno da se prikupljanje starih stvari vrši makar jednom godišnje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano