Search
Close this search box.
Seljaci, radnici i ratnici
Broj pregleda

Ozvaničen savez USS i PV

Podeli sa prijateljima:

Programskom konvencijom Ujedinjene seljačke stranke i Pokretom veterana Srbije u beogradskom Sava centru ozvaničen je novi politički savez u Srbiji – ODGOVORNO I ISKRENO ZA SRBIJU. 

00001

Pred oko 1000 ljudi, u svečanoj sali u Sava centru u Beogradu, potpisan je protokol o saradnji Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana Srbije. Konkretno juče je sklopljen politički Savez pod sloganom ”Odgovorno i iskreno za Srbiju”.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici partije veterana Rusije na čelu sa Valerijem Vačeslavovičem, predsednik veterana Republike Srpske Duško Vukotić, savetnik u oblasti energetike predsednika Vlade Republike Srbije prof. dr Petar Škundrić, šef poslaničke grupe SPS-a Branko Ružić, potom mnogobrojni predstavnici udruženja boraca, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve kao i predstavnici Ambasade ruske federacije.

00002

Milija Miletić predsednik Ujedinjene seljačke stranke, čije je sedište na jugoistoku zemlje, tačnije u Svrljigu, pozdravljajući skup, rekao je da bez poštenog seljaka nema ni poštene Srbije i da je sada trenutak da seljaci, radnici i ratnici dobiju svoje prave predstavnike na političkoj sceni Srbije.

Srbija danas dobija novu političku snagu, definitivno najbrojniju. Srbija dobija novi Savez, savez seljaka, radnika i ratnika – rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Saša Dujović, predsednik Pokreta veterana i poslanik u parlamentu Republike Srbije govorio je o važnosti postojanja ovog novooformljenog Saveza a potom najavio veliku kampanju i širenje Saveza širom Srbije.

0003

Planiramo da obiđemo sve gradove Srbije, ali ne samo gradove, obićićemo svako selo i svaku varoš, ićićemo svuda gde imamo naše veterane, seljake i radnike – rekao je predsednik Pokreta veterana Saša Dujović.

Nakon svečanog dela, predsednici dveju političkih stranaka pristupili su javnom potpisivanju protokola o saradnji a potom upoznali javnost sa podrškom ruske veteranske partije.

I na kraju, zaključeno je da je cilj osnivanja ovog Saveza da seljacima, radnicima i učesnicima rata, odnosno veteranima obezbedi bolji položaj u društvu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano