Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sanacija puteva kroz selo Izvor

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković juče su na poziv meštana sela Izvor obišli seoske puteve koji su u lošem stanju. 

Milija Miletić u razgovoru sa meštanima Izvora, foto: M.M.
Milija Miletić u razgovoru sa meštanima Izvora, foto: M.M.

Meštanima Izvora predloženo je da u narednoj godini učestvuju u akciji ‚‚Na dinar, pet dinara” koju sprovodi opštine, te da uz pomoć lokalne samouprave u svom selu poprave puteve.

Miletić je insistirao da opštinske službe još danas izađu na teren kako bi utvrdile stanje i pronašle tehničko rešenje za što bržu i efikasniju sanaciju puteva.

Jedan komentar

  1. Relativno siromašna Opština Svrljig, zadnjih godina solidno ulaže u putnu infrastrukturu. Iz finasijskih razloga nemoguće je uraditi sve odjednom. Izvor je u ovom periodu dobio vrlo malo, nasipan put ka groblju i parče asvalta ka Burdimu. Gore objavljena fotografija je raskrsnica zaseoka Krosnarci i Reka. Ako bi se u narednom periodu stekli uslovi da se to parče puta asvaltira….od centra sela Izvora – zaseok Reka – do magistralnog puta ka Knjaževcu , stekli bi se uslovi da ti stanovnici ostanu tu, jer bi imali kružni put ka Svrljigu. Reka gravitira ka Svrljigu u pravcu Drajnca a Krosnarci u pravcu Beloinja. Trenutno ta dva veća zaseoka i par susednih totalno su odsečeni od Svrljiga , bez asvaltnog puta. Ta neasvaltirana deonica je manja od 3 km. Stanovnici i radnici koji svakodnevno putuju u Svrljig zbog posla, za par godina potpuno razlupaju svoje polovne automobile po trenutno jako lošem putu sa dosta rupčaga i neravnina.
    Molim Vas da nam date instrukcije kada se planira asvaltiranje te deonice, koliki je minimalni iznos prikupljenih sredstava, koje bi stanovnici ovog dela sela morali prikupiti i uplatiti Opštini Svrljig. Nakon završetka te deonice stvaraju se uslovi za kružnu autobusku liniju: Svrljig, Đurinac, Ribare, Beloinje, istočni deo sela Izvora, Burdimo, Tijovac, kružno sa knjaževačkog puta kroz centar sela Izvora ka Beloinju i Svrljigu.
    Hvala za sve što ste do sada uradili na putevima u Opštini Svrljig, sa molbom da planirate organizujete da se i ova kratka deonica uradi 2019 godine, kroz Izvor koje jedno od većih sela Opštine Svrljig. Unapred hvala u ime svih Izvoraca. Ja lično ne živim tamo ali sam tamo rođen i redovno odlazim iz Niša u Izvor, jednom do dva puta nedeljno. Rado bih uplatio određen iznos u akciji prikupljanja sredstava za realizaciju oporavka te deonice puta.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano