Najava

Spomenik Zlati Petković biće otkriven u subotu u 19h

Ukupan broj pregleda:

U subotu, 3. avgusta, u 19 časova u gradskom parku u Svrljigu biće otkriven spomenik Svrljižanki – poznatoj srpskoj glumici Zlati Petković.

Spomenik, foto: A.A.
Spomenik, foto: A.A.

Kako nezvanično saznajemo, pored velikog broja novinara i nacionalnih i regionalnih medija, ovom činu prisustvovaće Zlatin suprug – poznati kompozitor Sanja Ilić Balkanika, kao i predstavnici Opštine Svrljig i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Spomenik u gradskom parku izradio je istaknuti srpski vajar Vuk Ðuričković, a inicijativa za podizanje spomenika Zlati Petković krenula je sa jedne od sednica Skupštine opštine Svrljig.

Inače, radovi na uređenju platoa oko spomenika završeni su danas.

3 Responses

  1. Ne pocenjujući rad i životno delo Zlate Petković, jer se radi o našoj proslavljenoj glumici, ali pitam Svrljižane koliko njih je znalo da je ista rođena u Svrljigu,i da li je Zlata nekada pomenula Svrljig i da li je zaista učinila nešto veliko i važno za Svrljig, sem što se rodila u njemu.

    1. da je u jednom jedinom dostupnom pisanom zapisu, kada govori o svom poreklu, rekla je „rođena sam u malom rudarskom mestu Knjaževac“…bez obzira na to, mislim da ne treba biti negativan u ovom slučaju…

  2. …sledeće je postavljanje spomenika bata Đoši u Vlasotincu…Svaka čast liku i delu Zlate Petković, ali kriterijumi zaista mora da postoje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *