Search
Close this search box.
RASIM LJAJIĆ
Broj pregleda

Lokalne samouprave konkurišu glupostima za pare za turizam

Podeli sa prijateljima:

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i tlekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da nije zadovoljan projektima kojima lokalne samouprave konkurišu za podsticaje namenjene razvaju turističke infrastrukture, nazvavši pojedine projekte “glupostima”.

618271 rasim nova 01rasfoto masanori josida f

Na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) on je rekao da je, od izdvojenih 450 miliona potrošeno samo 74 miliona dinara, jer u Ministarstvu trgovine i turizma nisu zadovoljni projektima koji stižu od lokalnih samouprava.

– Nažalost, ja mislim da na nivou lokalnih samouprava još ne postoji dovoljna svest o značaju turizma i onda dobijamo projekat da bi za razvoj turizma u nekoj lokalnoj samupravi trebalo napraviti prihvatilište za pse. Ili druga lokalna samouprava traži izgradnju gradskog ve-cea, jer bi to napravilo bum u smislu turističkih potencijala. Da ne govorim treće gluposti koje nam stižu – rekao je Ljajić.

Kako je istakao, Ministarstvo trgovine i turizma “nema para za bacanje na gluposti”.

– Imamo vrlo mali, ograničen iznos sredstava koje moramo na najpametniji način da potrošimo. Zato je ovako mala realizacija finansiranja projekata u oblasti turizma do sada. I radije ćemo pare vratiti u budžet, a nećemo ih dati za ovakve gluposti – rekao je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ljajić je objasnio da iz sličnih razloga nisu potrošene pare koje su namenje za turističke organizacije.

– Imamo i 97 miliona dinara za turističke organizacije, ali ni ta sredstva nisu potrošena, pa smo morali da produžimo konkurs jer 36 miliona nije dodeljeno, zbog toga što je opet bilo svega i svačega – rekao je on.

Ljajić je još dodao da je u ovoj godini odvojeno i 40 miliiona za različita udruženja i manifestacije.

– Tu je najmanje para, ali je i najveća potražnja. Trudili smo se ta sredstva podelimo za prepoznatljive turističke manifestacije i one koje imaju značajan potencijal rasta – istakao je on.

Izvor: Blic

Jedan komentar

  1. Postavlja se pitanje sa kojim se projektom konkurisalo iz opštine Svrljig, odnosno koliko je iskorišten kapacitet Kancelarije za mlade i Marka Mladenovića kao projekt menadžera u projektu o ZZ Svrljižanka, a u cilju poboljšanja turističke infrastrukture u Svrljigu. Podsećam da se ove godine dešava jubilarna Belmužijada, da Janijadu treba pomoći kako bi se učvrstila u turističkoj ponudi Svrljiga, a da ne govorim o najstarijem turniru u malom fudbalu koji se odvija u Svrljigu kao sportsko-turističkoj atrakciji za mlade u južnoj Srbiji i okolnim zemljama. Eto toliko da se zna da ima o čemu da se pišu porjekti ali je pitanje da li je tome ova opštinska uprava pristupila pravovremeno i odgovorno?????. Živeo Svrljig!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano