TACNO JE:
DANAS JE:
OBJAVLJENO: 17/05/2013
KOMENTARI: 0

Nastavljena akcija „Vojska na selu“

Pripadnici Treće brigade Kopnene vojske Srbije nastavili su započetu akciju Vojska na selu i u četvrtak, 15. maja, posetili selo Labukovo.

Vojska-u-selima-Svrljiga

U saradnji sa Lokalnom samoupravom Svrljig grupa vojnika juče je posetila sela Labukovo i Gojmanovac. Cilj akcije, koju je predvodio načelnik za civilno-vojnu saradnju potpukovnik Željko Petrović, je da se žiteljima ovih, uglavnom staračkih domaćinstava udaljenih od centra opštine, pruži osnovna strčna medicinska pomoć. Oni su takođe, uz svesrdnu pomoć Stručne službe za poljoprivredu grada Niša davali i stručne savete poljoprivrednicima i stočarima, čime se žitelji pretežno bave i od čega uglavnom žive.

Vojna medicinska ekipa na čelu sa poručnikom dr Vladimirom Lazarevićem, uz kontrolni internistički pregled,većini od šezdesetak žitelja Labukova, merila je krvni pritisak, nivo šečera u krvi i EKG, potom davala savete o ishrani i očuvanju zdravlja. U popodnevni satima isti program sproveden je u susednom selu Gojmanovac.

Sa predstavnicima vojske na terenu je bio i predsednik opštine Svrljig Milija Milijić.

Milija-Miletic-selo-Labukovo

Ovo je samo još jedan dokaz tradicionalno nersakidivog jedinstva i saradnje Vojske Srbije i naroda ovoga kraja koji voli vojsku i ceni uniformu. Vojska je veoma omiljena kod nas jer je ovde uvek kada je najpotrebnija posebno u elementarnim nepogodama požarima, poplavama i snežnim blokadama. Ovoga puta edukuju ali i pružaju pomoć iz oblasti osnovne zdravstvene zaštite što je dobrodošlo, mada imamo i patronažnu službu Doma zdravlja u Svrljigu čije ekipe redovno obilaze i najudaljenija sela, rekao je  u Labukovu, predsednik Miletić.

Inače, najugroženijom staračkim domaćinstvima pripadnici Crvenog krsta opštine Svrljig, podelili su pakete sa životnim namirnicama.

Podeli sa prijateljima
Povezane vesti
miletic
Objavljeno: 26/08/2015.
Narodni poslanik Milija Miletić u toku jučerašnjeg popodneva obišao je radove na izgradnji trotoara...
podela
Objavljeno: 19/08/2015.
Početkom meseca u Svrljig je dopremljeno oko 150 tona koncentarata za ishranu muznih krava. Ova...
milija-miletic
Objavljeno: 12/08/2015.
Tokom protekle nedelje, u Svrljig je sa šest šlepera dopremljeno oko 150 tona koncentarata...
Ostavi svoj komentar

Molimo sve posetioce – čitaoce Svrljiških novina da se prilikom ostavljanja komentara drže isključivo teme teksta/informacije.

Redakcija Svrljiških novina zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili čak i ne objavi komentare koji sadrže osvrt na uvredu ličnosti i privatan život, uvrede na račun autora teksta i članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju i nepristojan rečnik, tj. uvrede bilo kakve vrste.

Komentare koji u sebi sadrže linkove koji vode ka drugim sajtovima ne objavljujemo.

Svrljiške novine nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su isključivo privatna mišljenja autora komentara te se ne odražavaju stavove redakcije.

Ukoliko ste poslali komentar smataraćemo da ste saglasni sa gore navedenim pravilima redakcije Svrljiških novina.
300x250-rp
Oglasi