Sporazum o međuopštinskoj saradnji tri opštine

U Gradskoj opštini Pantelej, u sredu, 24.oktobra 2012.godine u 11 časova zvanično je potpisan Sporazum o međuopštinskoj saradnji između tri susedne opštine, Crveni krst, Pantelej i Svrljig, koje su prirodno povezane jedinstvenim potencijalom razgranatog pećinskog kompleksa od sedam speleoloških objekata, na potezu od Banje Topilo do Svrljiških planina.

Međuopštinsku saradnju, ovim povodom, neposredno je inicirao ‚‚Safari klub‚‚ za ekstremne sportove kao idejni tvorac novog, zajedničkog, sportsko rekreativnog programa pod nazivom ‚‚Speleo 4×4‚‚ koji će doprineti daljem unapređenju ovih izuzetnih prirodnih vrednosti i obogatiti ekstremno-sportsku i turističku ponudu ovog kraja.

‚‚Ovo je prvi korak kojim probijamo led za saradnju na svim poljima. Za početak, to je Pismo o namerama, kojim kroz ekstremne sportove koje neguje i organizuje ‚‚Safari klub‚‚ prezentiramo i lepote krajolika i turističke potencijale. Ideja je naime, da potencijalnim turistima ne nudimo samo destinacije na području jedne opštine već da to bude kompleks zajedničkog predstavljanja što će sigurno biti efektnije i izazvati veće interesovanje i privući turiste. U prvom planu je nekoliko poznatih pećina na teritoriji naših opština, poptu Cerjanke, Samara, Prekonoške pećine, Popšičke pećine, Sićevačke pećine. Potom u kompleksu turističkih ponuda sledi naš manastir Sv. Arahangel, manifestacije etno i zabavnog karaktera, Niška Banja i tako redom. Privlačenje turista neposredan je efekat  ekonomskog jačanja seoskog turizma kroz prezentiranje i pripremanje zdrave hrane i smeštaja, rekao je posle potpisivanja i  promocije programa ‚‚Safari kluba‚‚ predsednik Miletić‚‚.

Činu potpisivanja sporazuma o saradnji prethodila je video prezentacija speleološkog kompleksa od 7 pećina povezanih jedinstvenom trasom kao okosnicom budućeg zajedničkog promotivnog programa.

1 Komentar

Prokomentariši

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.


*

Poštovani čitaoci,

Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara na portalu ’’Svrljiške novine’’:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti koja je objavljena. Potrebno je da znate da komentari koji sadrže psovke, bilo kakve uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti i slično, neće biti objavljeni. Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, takođe neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije ’’Svrljiških novina’’.

Komentari u kojima Uredništvu, odnosno Redakciji portala skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima portala i na tome vam se unapred zahvaljujemo. Ukoliko ste saglasni sa svim pravilima koja stoje na portalu, možete se uključiti u komentarisanje.

Online podršci portala se možete obratiti ovde: info@svrljig.info Hvala na razumevanju.