Saopštenje SSSS povodom izbora

Članovi Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, na sednici održanoj 1. marta 2012. godine, odlučili su da SSSS ne pruži neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama koje budu učestvovale na predstojećim izborima u Srbiji.

Postupajući po zaključku Veća, predstavnici SSSS su razgovarali sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o rešenjima koje predlažu za izlazak iz krize i mogućim vidovima saradnje koji bi doprineli da osnovni ciljevi sindikata i interesi zaposlenih budu realizovani.
U korektnim i konstruktivnim razgovorima stranke su prihvatile zahteve SSSS formulisane u Platformi kao prioritete u narednom periodu i time pokazale opredeljenje da budu socijalno odgovorne i da je oporavak privrede i bolji život građana Srbije zajednički cilj političkih stranaka i SSSS.

Imajući u vidu težinu problema i dubinu krize, očekujemo da će odmah posle izbora i konstituisanja nove vlade započeti realizacija stavova iz Platforme i rešavanje problema konkretnim merama i potezima, te da se neće ponoviti praksa iz prošlosti da obećanja iz kampanje ostanu samo predizborna retorika.

Ostajemo dosledni da jedino socijalno partnerstvo i tripartitni dijalog, uz međusobno uvažavanje i doslednu realizaciju dogovorenog, vode održivim rešenjima i boljem životu u Srbiji. Na tome ćemo i ubuduće insistirati, ali ćemo, ukoliko dijalog i dogovori izostanu, upotrebiti sva legitimna sredstva.

Budi prvi, prokomentariši ovu vest...

Prokomentariši

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.

Poštovani čitaoci,

Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara na portalu ’’Svrljiške novine’’:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti koja je objavljena. Potrebno je da znate da komentari koji sadrže psovke, bilo kakve uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti i slično, neće biti objavljeni. Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, takođe neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije ’’Svrljiških novina’’.

Komentari u kojima Uredništvu, odnosno Redakciji portala skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima portala i na tome vam se unapred zahvaljujemo. Ukoliko ste saglasni sa svim pravilima koja stoje na portalu, možete se uključiti u komentarisanje.

Online podršci portala se možete obratiti ovde: info@svrljig.info Hvala na razumevanju.