Oči i uši grada!

Renoviranje nakon 35 godina

7 63

Obnova i restauracija dotrajale stolarije, prozora i unutrašnjosti Poletarca,samo je jedan od povoda direktora ove ustanove da održi konferenciju za lokalne medije.

Dejan-Miletic

Naime, u toku 2012. godine potpisan je ugovor o realizaciji projekta poboljšanja energetske efikasnosti na objektu Predškolske ustanove Poletarac u Svrljigu. Ugovor vredan 7 miliona dinara finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, odnosno sa 90% sredstava obavezu po ugovoru, posle formiranja nove Vlade Republike Srbije, preuzelo je Ministarstvo energetike , dok PU Poletarac indirektno preko opštinskog budžeta dotira sa ostalih 10 odsto sredstava.

Cilj je da se deci omogući povoljan ambijent u kome svakodnevno borave. Projektom je predviđena obnova fasadne stolarije kao i postavljanje izolacije, potom uređenje fasade kao ali i sanacija kotlarnice, naglasio je direktor PU Poletarac Dejan Miletić.

Suština celog projekta je zapravo ušteda sredstava na duži vremenski period. PU Poletarac, u zavisnosti od potreba, godišnje potroši negde između 18 000 – 19 000 litara lož ulja, a takođe za jednu školsku godinu utroši se blizu 47 000 KW električne energije. Realizacijom ovog projekta ušteda se očekuje nakon pet godina, rečeno je na konferenciji.

1235

Takođe, danas je rečeno da je privremeni Upravni odbor PU Poletarac koji je imenovan od strane Ministarstva prosvete, na sednici održanoj 28. marta 2013. godine doneo Odluku o raspisivanju konkursa za prijem dece u Predškolsku ustanovu Poletarac. Na osnovu pravilnika o kriterijumima za upis dece koji je donela SO Svrljig tokom 2010. godine radi pohađanja pripremnog predškolskog programa roditelji upisuju ustanovu decu koja su rođena u periodu od 1. marta  2007. godine do 29. februara 2008. godine.

Ovaj konkurs će trajati u periodu od 15. aprila do 20 maja ove godine. Kada je upitanju pripremni predškolski program, zahtevi za prijem dece mogu se preuzeti u ustanovi ili na sajtu www.poletarac.edu.rs . Pored zahteva potrebno je dostaviti fotokopiju izvoda iz matičnje knjige rođenih i potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti deteta koja se izdaje od strane pedijatrijske službe Doma zdravlja u Svrljigu.

Vršiće se upis i za grupe celodnevnog boravka, odnosno za decu koje će prvog septembra imati minimum 18 meseci a najviše 5 ipo godina. Prednost prilikom upisa imaće deca sa najvećim brojem bodova na osnovu pravilnika koji je donet od strane SO Svrljig, rekao je Miletić.

Da podsetimo da će ove godine biti obeležen značajan datum ove ustanove, odnosno 35 godina od osnivanja Poletarca i ujedno 45 godina od razvoja predškolskog vaspitanja na teritoriji opštine Svrljig.

7 komentara
 1. Nesha kejdzh kaže

  Sve je to ok i stolarija i uredjenje i sve sto ste napisali, ali vrticu je potreban novi direktor, da nije iskompromitovan i najvaznije da nije politicki poslusnik. Dejane, zao mi je sto si pogresio stranku, imas divnu profesiju.
  0  0
 2. factorX kaže

  Sta li bi od opstine napravio da je kojim slucajem postao predsednik 🙂 :p
  0  0
 3. vidividi kaže

  Za Dejana moze da se kaze da je tvrdoglav, uporan ali da je politicki poslusnik – to svakako ne. Koliko znam, da nije te njegove upornosti i dobrih veza sa pojedinim ljudima iz Beograda i Vojvodine ovaj projekat nebi ni bio realizovan….
  0  0
 4. drnnndrnnn kaže

  Ma Sunce ne bi sijalo bez doticnog…. Da nije bilo opstine i njihovih 20-ak posto udela u svemu nista nebi ni bilo od ovoga, tek toliko da se zna!!! A ko ono nabavi za tu ustanovu nova kola, ridji mozda, beograd ih dade mozda!!???!!? A ne,opet ovi „losi“ uskocili i pomogli, jao sta bi tek napravili da su dobri kao doticni direktor… Jel to krenuli izbori u svrljiskom zutom preduzecu kad se funkcija samohvali???!!??
  0  0
 5. Nesko kaže

  Samo napred Deki. Pokusavaju da ti umanje pošten rad i zalaganje zato sto ne ljubis chumelin ass ali im ne uspeva. Budi svoj, a rezultati govore vise od milion reci
  0  0
  1. drnnndrnnn kaže

   Kako li je tu gde jeste ako ne to sa ass!!!???
   0   0
 6. branislav ž. mihajlović kaže

  Sve dok delite ljude po partiskoj pripadnosti a ne po stručnosti ne mislite dobro ovom Svrljigu. Pa zar ne vidite da nam sva deca odoše iz Svrljiga samo zato što ne žele da se dele po političkoj pripadnosti. Smeta vam što neko korektno obavlja svoj posao i misli o njemu a ne o svojim ličnim poslovima.Pa zar vam nije jasno da svi koji su aktivni i zapošljeni najmanje rade te poslove nego poslove za svoje lične firme koristeći opremu i poznanstva za svoj džep i sve to u radno vreme. SRAMOTA ! Ali Dekijeva firma neće otići pod stečaj. Deki,samo napred!
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.