Oči i uši grada!

SNP i Ruska stranka idu zajedno na izbore na lokalu?

8 101

U subotu, 23. januara, u prostorijama SNP održana je unapred zakazana konferencija za novinare i predavanje paroha Strahinje Erakovića.

SNP

Nažalost iz potpuno neobjašnjivih razloga, a bez prethodne najave, i pored postojećeg dogovora o televizijskom prenosu, niko od predstavnika lokalne televizije se nije pojavio, što nije sprečilo održavanje skupa, stoji u saopštenju SNP-a.

Predviđene teme razgovora ticale su se načina za rešavanje problema odlaska mladih iz opštine, osnivanje Saveta mladih, pronalaženje načina za razvoj seoskih domaćinstava i suočavanje sa problemima koji polako urušavaju svrljišku privredu posebno u tekstilnom, mašinskom i sektoru proizvodnje nameštaja. Smatramo da je potrebno preuzeti odgovornost i što pre zaustaviti dalje propadanje privrednog ambijenta u Svrljigu kako zbog sadašnjih tako i zbog budućih generacija.

Otac Strahinja Eraković održao je predavanje o izuzetno bliskim duhovnim i kulturnim vezama srpskog i ruskog naroda i posebno istakao značaj negovanja uzajamnog prijateljstva i međusobnog poštovanja. Takođe je izneo i još jednu zanimljivu istorijsku činjenicu, o životu dve Ruske porodice u Svrljigu, među kojima je bilo pripadnika kozačke armije, a koji su prebegli u Kraljevinu SHS nakon Oktobarske revolucije u Ruskoj Imperiji.

(Zvanično saopštenje SNP)

8 komentara
 1. Gestapo kaže

  Pop i Mrza se znaju od ranije
  0  0
  1. lepa reč kaže

   sa fakulteta…
   0   0
 2. Miroslav Jović kaže

  Lepo je videti slogan na plakatu SNP, ali gde su u ovom saopštenju OO SNP Svrljig konkretni zahtevi vladajućoj koaliciji da se promeni privredni ambijent i da se pomenutim privrednim delatnostima olakša nastup na tržištu Ruske Federacije, ali uz pomoć brojnih firmi g-dina Popovića, predsednika SNP. To je rešenje, ponudjeno rešenje za posustale privredne subjekta u Svrljigu, pa neka onda ta vladajuća koalicija u Svrljigu gleda kako će se od tog boljeg sutra za posustalu privredu boriti svojim raspoloživim sredstvima. Takodje, lepo bi bilo da se na tom skupu pokrenula inicijativa da se uz pomoć SPC napravi kontakt sa Ruskom pravoslavnom crkvom i pozovu poslovni ljudi da izgrade osnove za direktnu liniju Niš – Moskva ili neki veći grad u RF, odakle bi dolazili turisti da se zajedno sa našim narodom evociraju uspomene na ruske porodice koje su izbegle u Srbiju pre sto i više godina. Ima se za šta angažovati SNP i Ruska stranka u Svrljigu, ali samo da se vide konkretni predlozi za poboljšanje života sadašnjeg stanovništva ove opštine i ovog regiona Srbije. Živeo Svrljig!.
  0  0
 3. mladja kaže

  Slazem se sa zalaganjem SNP ‘a ali misljenja sam da gospodinu Parohu nije mesto u politici.Ako gresim ja se izvinjavam gospodi….
  0  0
 4. Adem kaže

  Ovo je samo jos jedna smesna politicka strana Svrljiga.
  Joca Stop dosao da soli pamet Svrljizanima ko da oni ne znaju za onaj njegov kokosarnik koji je napravio pa je sada u stecaju.
  Covek jedan kokosarnik nije mogao da vodi a sada hoce da vodi opstinu.
  0  0
 5. lepa reč kaže

  Predpostavljam da je paroh tu da bi svaka dobra idea dobila blagoslov. Tako da ne vidim problem u mesanju crkve i politike. U parlamentima mnogih svetskih zemalja predstavnici makar većinske gradjanske veroispovesti zauzimaju svoja mesta. A tako i u našoj vladi.
  0  0
 6. Mala maca kaže

  Ovo je previse i za moj zeludac. A vidjao sam svasta.
  0  0
 7. Dolina mira kaže

  Koalicija nije zvanicna i nece je biti.
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.