Poletarac: Konkurs za upis dece

Obaveštavaju se roditelji da će Predškolska ustanova “Poletarac“ u periodu od 17.aprila do 18.maja 2012.god vršiti prijem zahteva za upis dece za pohađanje pripremnog predškolskog programa za radnu 2012/2013.god.
Upis će se vršiti svakog radnog dana, od 7 do 14 časova u prostorijama Ustanove.
Radi pohađanja pripremnog predškolskog programa, roditelji su u obavezi da upišu u Predškolsku ustanovu decu koja su rođena u periodu od 1.3.2006.god do 28.02.2007.god.

Zahtevi za prijem dece se mogu preuzeti u Predškolskoj ustanovi i na internet adresi www.poletarac.edu.rs. Pored zahteva za prijem, roditelji su u obavezi da dostave i fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih deteta koje se upisuje za pohađanje pripremnog programa kao i potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti deteta izdatu od strane Doma zdravlja.
Takođe, u periodu od 17.aprila 2012.god do 18.maja 2012.god Ustanova će vršiti i prijem zahteva za upis dece uzrasta od 18 meseci do 6,5 godina u grupe celodnevnog boravka.
Ukoliko broj prijavljene dece bude veći od broja dece koji je propisan Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju prednost prilikom upisa imaće deca sa najvećim brojem bodova na osnovu Pravilnika o kriterijumima za upis dece.
Pored zahteva za prijem dece u grupe celodnevnog boravka roditelji su u obavezi da dostave i sledeću dokumentaciju:

– za zaposlene roditelje potvrdu da su u radnom odnosu;
– za samohrane roditelje dokaz da je roditelj samohran;
– za ratne vojne invalide dokaz nadležnog organa o invaliditetu;
– za roditelje dece ometene u razvoju odgovarajući dokument iz nadležne zdravstvene ustanove;
– za staratelje i hranitelje rešenje Centra za socijalni rad o starateljstvu ili hraniteljstvu;
– za roditelje dece iz porodica sa troje, četvoro i više dece fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih za svako dete;
– za nezaposlene roditelje potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje da roditelji imaju status nezaposlenih lica.

Spisak primljene dece biće objavljen na oglasnoj tabli Ustanove najkasnije do 1.06.2012.god.

Budi prvi, prokomentariši ovu vest...

Prokomentariši

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena.


*

Poštovani čitaoci,

Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara na portalu ’’Svrljiške novine’’:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti koja je objavljena. Potrebno je da znate da komentari koji sadrže psovke, bilo kakve uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti i slično, neće biti objavljeni. Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, takođe neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije ’’Svrljiških novina’’.

Komentari u kojima Uredništvu, odnosno Redakciji portala skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima portala i na tome vam se unapred zahvaljujemo. Ukoliko ste saglasni sa svim pravilima koja stoje na portalu, možete se uključiti u komentarisanje.

Online podršci portala se možete obratiti ovde: info@svrljig.info Hvala na razumevanju.