Oči i uši grada!

Misterija u Popšici?

16 343

U leto 2012. godine u svrljiškom selu Popšica načinjena je fotografija, nepoznatog autora, na kojoj se u stenama iznad bazena vide figure ljudi. Niko do sada na to nije obratio pažnju i pored velike posećenosti bazena u letnjem periodu.

Kupac Misterija u Popšici?

Bazen u Popšici postoji već nekoliko decenija, tačnije izgrađen je šezdesetih godina od strane meštana ovog sela. Nešto kasnije bazen je sa dve strane ograđen betonskim zidom koji liči na kamen, a druge dve strane čine pripitomljene litice visoke dvadesetak i više metara.

Na nižoj strani litice nalazi se prava misterija u kamenu. Pomenute figure ljudskih oblika moguće je jasno videti samo iz jednog ugla. Najjasnije su u letnjem periodu, kada su stene suve. Do sada niko nikada nije primetio ovu pojavu u stenama koja je verovatno starija i od bazena.

Fotografija na kojoj se nalazi jedan kupač zabeležena je u leto 2012. godine. Autor ove fotografije je nepoznat, dok je našoj redakciji prosledio Vladimir Milojković (19) iz Svrljiga.

Sliku sam prvi put video prošlog leta na fejsbuku, odmah sam primetio neobične šare na stenama. Zbog toga sam je i sačuvao u kompjuteru. Pokazao sam je nekolicini ljudi, ali nisu bili zainteresovani, uz to su dali komentar da je to fotomontaža. Posle par dana slika je uklonjena sa društvene mreže. Obzirom na to da još uvek ne kruže priče o čudnim figurama na njoj, verovatno niko drugi sem mene nije primetio – kaže Vladimir Milojković.

Na stenama mogu se jasno uočiti žena u haljini na levoj i muškarac sa barjakom na desnoj strani stene. Između njih  je moguće uočiti više ljudskih figura i lica, kao i jedno veliko ljudsko lice sa desne strane barjaktara.

misterijja Misterija u Popšici?

Obeleženi delovi: Žena u haljini (levo) ; Barjaktar (sredina) ; Lice (desno)

Ekipa Svrljiških novina nije oklevala i otišla je na licu mesta da se uveri u tačnost ove fotografije. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na fotografijama koje su načinjene nije moguće jasno uočiti sve detalje.

15 01 2013 Misterija u Popšici?

Fotografisano 15-01-2013 po kišovitom vremenu

Iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa meštanima Popšice o ovoj misteriji.

Oduvek sam više bio zainteresovan za kupačice na bazenu, nego za neke šare na stenama. Tako da nisam primetio ništa neobično – kaže jedan od starosedeoca.

Neki su kroz šalu pričali o tome, dok su drugi u tome videli ozbiljnu poruku.

Nisam mogla da verujem kada sam sad sa vama prvi put bolje pogledala oblike stena. Možda bi ipak trebali stručnjaci da pričaju o tome. U pitanju je neka poruka – govori zbunjena starica.

Svi oni koji su čuli nešto više o ovome ili znaju neki mit vezan za ovaj deo Popšice da se jave našoj redakciji na e-mail info@svrljig.info ili na 018/823-090.

Autori: M.M. i S.J.

16 komentara
 1. popsica kaže

  Autor je mica jovanovic,slikano 02.10.2012 u popsici,mobilnim telefonom….
  0  0
 2. WTF?!? kaže

  Photoshop je cudoooo, ali cudoooo… Mada, samo napred, moze ovo da odjekne u svetu kao novo cudoviste loch ness popsica, ili dosao bigfoot u obilazak.
  0  0
 3. Mladen kaže

  Svaka cast mojim svrljizanima i novinama koje objavljuju ovakve zanimljive stvari. Molim vas sto vise ovakvih stvari da objavljujete ovo bas volim da citam. Super ste da nastavite ovako.
  0  0
 4. nela kaže

  Najzeih se
  0  0
 5. licimer kaže

  WOW dal je moguceeeee
  0  0
 6. miki.m. kaže

  Ovo je za razmisljanje. Mlada zena,barjak,trece lice….na sta vas asocira*?
  0  0
 7. rrr kaže

  tripppp
  0  0
 8. DDDdf kaže

  nisam ni gledao a i da jesam nebih to video
  mislim da mije photoshop
  0  0
 9. saca kaže

  ima jos neka lica iza ovih dva samo treba jos bolje uociti manje su vidljivi !
  0  0
 10. combe kaže

  Ova slika govori mnogo vise no sto i sami mozete da vidite.
  0  0
 11. disDobardecko kaže

  Nemoguce
  0  0
 12. Petra kaže

  Molim da redakcija u buduce pise sto vise o ovakvim pojavama jer ih kod nas ima bas bas mnogo. Nekoliko zanimljivih tema mogu se pronaci i u selima suprotno od Popsice ali i u cudnovatom Pirkovcu.
  0  0
 13. ma nije foto montaza, original 100 posto.ja sam na slici owde kaže

  l
  0  0
 14. lena kaže

  ja sam primetila desno i jednu kućicu, obratite pažnju
  0  0
 15. Marko kaže

  A gde je pečat? 🙂
  0  0
 16. Bivsi Svrljizanin kaže

  Sve mi ovo Vaše „paljenje“ raje liči na Šabačku čiviju i valjevsku podvalu. jeftin Vam je to marketing za tako atraktivnu lokaciju. Bolje je neka malo svrljiški turistički poslenici porade na promociji netaknute svrljiške prirode, Kopajkošarske pećine, lekovitih trava itd. A ako ima misterija konsultujte prof. dr Sretena Petrovića.
  Pozdrav od nekadašnjeg svrljiškog geometra, kojise ranih sedamdesetih kupao u Popšici.
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.