Oči i uši grada!

Kupališni kompleks kao u Babušnici ?

5 82

Po najavama čelnih ljudi opštine Svrljig, kupališni kompleks u Svrljig trebao bi biti sličan Babušničkom.

Kako je predhodnih dana najavljeno na gradilištu sportskog centra  “Pastirište“ , po dimenzijama, kupališni kompleks u Svrljig bi trebao da bude sličan Babušničkom koji dnevno primi i do 2000 ljudi.

Prvi i nezibežan korak je rešavanje vodenične vade. Ostalo je još stotinak metara do završetka ovih radova, nakon čega dobijamo mogućnost da uđemo u postupak urbanizacije i izgradnje bazena, rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska radova.

On je dodao da će bazen biti izgrađen na pravom mestu, jer bi u sklopu sportsko rekreativnog centra, pored postojećih terena bili izgrađeni novi tereni za tenis ili možda odbojku.

Želimo da aktiviramo mlade ljude, da se bave sportom i žive zdravo. Naše mesto je predodređeno za dobre stvari, težimo ka tome da ih i obezbedimo, naglasio je Miletić.

Prednost je što je u neposrednoj blizini i svrljiški Dom zdravlja. Pa bi pored spasioca koji bi trebao brinuti o kupačima,  na bazenu bio i  jedan lekar, koji bi brinuo o zdravlju kupača, što je slučaj u Babušnici. Takođe, ukoliko uskoro bude otvoren i gerontološki centar, koji je planiran za ovu godinu,  ovaj projekat bi bio multifunkcionalan, odnosno višenamenski i služio bi svim građanima.

Pored Svrljižana koji bi u budućnosti koristili bazen za odmor, kupanje i uživanje, raste  interesovanje kod sportista-plivača koji žele da aktiviraju plivačke klubove, ali i kod naših komšija iz obližnjih opština i gradova, koji redovno posećuju Svrljig u dane kada se održavaju razne manifestacije.

Uskoro će za posetu imati razlog više.

5 komentara
 1. Ivana kaže

  Ako se ovo, daj Boze zavrsi kako kazete i planirate, porodica moja i ja bicemo bam veliko zahvalni, sto ce biti najblize dostupno uzivanje, opustanje, relaksacija i rekreacija kakvu su Svrljizani samo mogli sanjati ili potrositi dosta vremena i novca iz kucnog budzeta,koji je za vise nas mali, da bi smo otisli do susednih opstina i priustili tako nesto. Svaka vam cast Milija ako ispunite isplanirano.
  0  0
 2. dexa kaže

  extra extraaaaaa
  0  0
 3. NenadC kaže

  Gospodo vi ako ovo napravite ja se skidam go na sred centar
  0  0
  1. NN kaže

   Bice to gruba slika!! Od tvoje inicijative mali broj njih ce imati neku vajdu (parada ponosa i tome slicno). Ali ako imas neku zensku zamenu, to bi vec bilo prijatnije i prihvatljivije za mnoge.
   0   0
  2. sanela kaže

   vi cete se nenade samo obrukati a bazena ce biti sigurno
   0   0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.