Oči i uši grada!

Povodom nesreće kod Svrljiga reagovao i Komitet za bezbednost saobraćaja

5 319

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja zatražio je da se provere tvrdnje da se na kolovozu puta gde se dogodila nezgoda nalazio led, i u trenutku saobraćajne nezgode i tokom uviđaja.

udes d

Komitet je saopštio je da očekuje od osnovnog javnog tužioca u Nišu da odmah istraži odgovornosti upravljača puta i lica koje održava deonicu puta kod Svrljiga.

“Postojanje leda na kolovozu javnog puta u trenutnim vremenskim uslovima neprihvatljivo je, i ukoliko je postojanje leda uzrokovalo ovu saobraćajnu nezgodu, odgovorni za stanje puta moraju biti krivično gonjeni i osuđeni po zakonu”, navode iz Komiteta.

Inače, prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji nijedno lice nije poginulo zbog nepropisnog stanja puta, navode iz Komiteta.

(Zona plus)

5 komentara
 1. Sasa Todorovic kaže

  Mislim da bi trebali i policijski zapisnik dati na uvid javnosti , koliko mogu da primetim na slikama Juga , prednja leva guma izgleda prilicno celava a pojas visi na svom mestu neostecen ( ili mi se cini )?Da li je auto pregledan posle udesa ?
  0  0
 2. Sasa Todorovic kaže

  Izvinjavam se zbog greske. prednja desna guma je u pitanju…
  0  0
 3. Djoka kaže

  Tog jutra sam proso tim putem u 6 ujutro leda nije bilo pa cak i na tresibabi nije bio led gde sam i ocekivao da moze da bude problem je u pamet saucesce porodici
  0  0
  1. Komšija kaže

   Problem je kad se auto pusti na ler a kocnica se ne pipa uopste.Napaljeni klinac
   0   0
 4. gg kaže

  Kao prvo čitaoci bi morali da znaju da se u saobraćaju naprimer u Švedskoj koja se računa kao najbezbednija zemlja po broju saobraćajnih nezgoda, sa najboljim putevima saobraćajnom infrastrukturom i dr, doprinos puta u ukupnom broju SN je 32 posto. U Srbiji je doprinos stanja puta u teškim nezgodama jedva 1 posto. Postavlja se prosto pitanje dali mi imamo najbolje puteve na svetu ili je to neki mnogo teži problem za koji niko ne odgovara niti pokreće ozbiljnu raspravu.
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.