Ministar Knežević obišao pogone svrljiških firmi

Ukupan broj pregleda:

Ministar privrede Srbije Goran Knežević u okviru obeležavanja Dana opštine Svrljig u pratnji narodnog poslanika Milije Miletića obišao je pogone firme “Free fashion“ – grčkog investitora, kao i budući pogon kompanije “Risk“ investitora iz Bugarske. 

Obilazak grčkog investitora u Svrljigu, foto: S.M. / Svrljiške novine

U deceniji preduzetništva država je za podsticaj malih i srednjih preduzeća opredelila 18, 5 milijardi dinara, od čega je trećina bespovratnih sredstava, izjavio je ministar privrede Goran Knežević, prilikom obilaska grčke firme “Free fashion“u Svrljigu.

Obilazak grčkog investitora u Svrljigu, foto: S.M. / Svrljiške novine

Manjim preduzećima potrebne su zanatlije, “Free fashion“ u Svrljigu tražiće i 50 šnajdera.

Po rečima direktora firme Avrama Jejcidisa oni su  spremni da se uključe u dualno obrazovanje, što je, prema rečima ministra Kneževića, jedan od recepta za bolji i brži razvoj.

On je istakao da nema dovoljan broj radnika u Svrljigu i dodao da će ova firma za pet godina imati problem sa nedovoljnim brojem radnika.

U narednom periodu trebaće nam još 50 radnika, rekao je Jejcidis.

Firma “Free fashion“ radi na području opštine Svrljiga već 9 godina, a trenutno zapošljava nešto više od 100 radnika.

Obilazak grčkog investitora u Svrljigu, foto: S.M. / Svrljiške novine

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da će opština zajedno sa nadležnim institucijama i uz pomoć države pokušati da privuče još investitora koji će uposliti Svrljižane u narednom periodu.

Obilazak bugarskog investitora u Svrljigu, foto: S.M. / Svrljiške novine

Takođe, ministar Knežević obišao je i nekadašnju kompaniju “Progres“, budući pogon kompanije “Risk“ iz Sofije, koji će biti smešten preko puta svrljiškog Doma zdravlja i baviće se proizvodnjom kontaktora.

Nadležni iz kompanije “Risk“ su ministru Kneževiću i opštinskom rukovodstvu prezentovali kako će izgledati objekat pogona nakon renoviranja i adaptacije, ali i govorili o samoj proizvodnji i plasmanu robe.

Obilazak bugarskog investitora u Svrljigu, foto: S.M. / Svrljiške novine

Kako je najavljeno bugarski investitor uposliće najpre oko 35 radnika, a nakon određenog vremena proširiće svoje pogone upošljavanjem novih ljudi.

Podeli ovo sa prijateljima:

Komentari