Radiša Savić novi generalni direktor “Goše“

Ukupan broj pregleda:

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku.

Direktor Goše, Radiša Savić iz Svrljiga, foto: Bubamara radio
Direktor Goše, Radiša Savić iz Svrljiga, foto: Bubamara radio

Novi direktor je otišao u policiju i tužilaštvo zajedno sa svojim advokatom, a radnici su ostali ispred ulaza u fabriku, pišu „Novosti“.

Savić je upisom u Agenciji za privredne registre od danas zvanično zakonski zastupnik „Goše“ umesto dosadašanjeg direktora Milutina Šćepanovića. Radnici kažu da su promenom direktora pod znakom pitanja svi sporazumi koje su do sada potpisani nakon prekida petomesečnog štrajka.

Štrajkački odbor je imao sastanak na kome je odlučeno da novi direktor, da bi uopšte ušao u fabriku, mora prvo da isplati sve što su dogovorili sa dosadašnjim direktorom.

– Sad kada treba da se ispunjavaju odredbe ugovora, da završavamo dogovorene poslove, taj čovek može da kaže „ja to nisam potpisao“. Mi nemamo pojma ko je taj Radiša Savić, on je došao sa nekim advokatom iz Ulcinja i policijom, a ovo smo uradili da bismo zaštitili naša radna mesta, ali i našu fabriku – objašnjava za „Blic“ Milan Vujčić, ponovo predsednik štrajkačkog odbora.

Radnici su zbog pretnje stečajem proglasili „tihi štrajk“, što znači rade na već ugovorenim poslovima, ali ne prihvataju nove.

„Goša“ će se 16. novembra naći pred Privrednim sudom povodom zahteva za stečaj zemunske firme AA Kapital Konsalting 2017, koja je od jedne od „ćerki-firmi“ prethodnog slovačkog vlasnika otkupila dug u vrednosti od 400 hiljada evra.

Izvor: Novosti, Blic

Podeli ovo sa prijateljima:

Komentari