Oči i uši grada!

Miletić u Leskovcu o problemima u poljoprivredi

5 56

Na protekloj sednici Skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, narodni poslanik i član Odbora Milija Miletić aktivno je učestvovao u raspravi i isticao probleme poljoprivrednika južne i jugoistočne Srbije.

DSC_0263

Miletić je insistirao da se subvencije dodeljuju i poljoprivrednicima sa manjim brojem grla kako bi svoj fond povećali, a ne da bi i to što imaju prodavali.

Onaj ko ima jednu ili dve krave od države takođe mora dobiti pomoć kako bi postepeno uvećavao svoj stočni fond, ostao na selu i od svog rada mogao pristojno da živi, da ne bi i tu jednu kravu morao da proda kako bi platio račun za struju ili porez – rekao je Miletić.

On je govorio o iskustvima opštine Svrljig koja pomaže svojim seljacima u vidu subvencija i izdvajanja u budžetu za pomoć poljoprivrednicima i poljoprivredi uopšte.

Sednici je prisustvovao i šef odseka za privredu i poljoprivredu opštine Svrljig Vlada Krstić, koji je sa lokalnim proizvođačima razgovarao o mogućnostima saradnje i razmeni iskustava.

5 komentara
 1. dfilipovic kaže

  Kao da se cela priča o poljoprivredi vrti oko subvencija.
  Ne ide to tako.
  0  0
 2. Miroslav Jović kaže

  Medjusobno povezivanje opština na ovom prostoru Republike Srbije biće uslov da se konkurentnije nastupi na domaćem i medjunarodnom tržištu poljoprivrednih proizvoda. U tom povezivanju opština Svrljig može da bude od najveće koristi kada se budu koristili potencijali ljudi i materijalnih sredstava koji su u USS. Predlažem čelnicima USS da se okrenu svojim odborima po opštinama ovog dela Srbije i da tamo traže svoje partnere u poljoprivrednoj delatnosti. Povezati lični interes i političku organizaciju koja je nosilac vlasti na opštini Svrljig doprineće i individualnom proizvodjaču a i ova opština će imati dobit. Ima mnogo prostora za rad ali treba zasukati rukave i to obaviti!!!. Živeo Svrljig!!!.
  0  0
 3. dfilipovic kaže

  Prvo neka lokalni poljoprivrednici osvoje „domaće“ tržište tj. lokalni pijac četvrtkom. Pa tek onda da govorimo o međunarodnom tržištu i avionima i kamionima.
  0  0
  1. Miroslav Jović kaže

   Poštovani DFilipovic, potpuno se slažem s vašim stavom. Na lokalnom pijacu se vidi kakvi su pojedinačni potencijali naših poljoprivrednika. Taj četvrtak je pokazatelj, pa se sve vidi na tom mestu i u to vreme. Pozivam da se tada, na toj pijaci, nadju svi čelnici opštine i zemljoradničke zadruge, kako bi sagledali stanje i perspektive domaćeg tržišta. Sada se menjaju uslovi dolaska poljoprivrednika iz sela jer se poboljšava saobraćajna infrastruktura. Otvaraju se druga pitanja plasmana poljoprivrednih proizvoda ka većim urbanim sredinama, tamošnjim pijacama. U svakom slučaju ovo je odlično otvaranje pravih pitanja. Živeo Svrljig!
   0   0
   1. dfilipovic kaže

    To jeste najbolji pokazatelj stanja u lokalnoj poljoprivredi. Meso, mleko, jaja, povrće, voće… sve se dovozi iz drugih opština a to znači i da novac Svrljižana ne ostaje lokalnim proizvođačima nego ide drugima.
    Zato onaj ko je proteklih godina bio zadužen za razvoj poljoprivrede u Svrljigu, treba da bude smenjen. Nije dobro radio.
    0    0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.