Bliži se kraj roku za setvu pšenice

Setva pšenice prema agronomskom kalendaru u našim agroekološkim uslovima traje od 10. do 25. oktobra, što važi za optimalan rok za ovu kulturu.   Svako kašnjenje ili prevremena setva može... Opširnije »

Zbog požara deo Svrljiga bez struje! (FOTO+VIDEO)

Zbog požara koji je izbio u jednoj porodničoj kući u naselju Saraj, tačnije u ulici Stavre Partizana, deo Svrljiga ostao je bez struje. Po nezvaničnim informacijama saznajemo da su... Opširnije »

„Nađi vremena“ za pregled i prevenciju raka dojke i grlića materice

Tokom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, počinje kampanja “Nađi vremena” koja ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka... Opširnije »

Gradski park pod video nadzorom i dodatnim osvetljenjem

Od juče gradski park u Svrljigu kompletno je pokriven video nadzorom i dodatno osvetljen radi povećanja bezbednosti i zaštite od vandalizma koji je u proteklom periodu bio učestao.  Ovo... Opširnije »

BEZBEDNOST! Gradski park uskoro pod kamerama!

Gradski park kroz nekoliko dana biće kompletno porkiven video nadzorom i dodatno osvetljen kako bi se podigao stepen bezbednosti i zaštitio od vandalizma. Tim povodom, radove na postavljanju video... Opširnije »

Svrljižani i “Očajne domaćice“ za pomoć Mileni Jovanović

Večeras će u diskoteci “Melody“ biti održana još jedna humanitarna žurka za pomoć Mileni Jovanović. Uživo svirka benda “Očajne domaćice“ počinje u 22h, ulaz iznosi 100 dinara. Plaćanjem ulaznice... Opširnije »

CRVENI KRST: Kupljene lopte sa Osnovnu školu

Pre desetak dana u organizaciji Crvenog krsta Svrljig održana je akcija “Trka za srećnije detinjstvo“ – kros u kojem su učestvovali učenici Osnovne škole “Dobrila Stambolić“.  Ova manifestacija imala... Opširnije »

Narodni poslanik Miletić u poseti Albaniji!

Narodni poslanik Milija Miletić danas je u radnoj poseti Albaniji razgovarao sa ambasadorom Republike Srbije u toj zemlji Miroljubom Zarićem. Narodni poslanik Milija Miletić u svojstvu šefa delegacije Narodne... Opširnije »

Svinja uznemirila komšiluk!

Danas oko 16 časova nekome je pobegla svinja pijetrenka i desetak minuta uznemiravala građane u ulici Vase Albanca, a po najviše pse koji su neprestano lajali na nju.  Nakon... Opširnije »

Prijem novih članova Dramske sekcije Kancelarije za mlade

Nakon nekoliko uspešnih izvođenja predstava Kako sam ponovo postao normalan i Nevidljivi zec, dramska sekcija Kancelarije za mlade Svrljig uskoro nastavlja sa radom. Prijava novih učesnika (učenika osnovnih škola)... Opširnije »