Bliži se kraj roku za setvu pšenice

Setva pšenice prema agronomskom kalendaru u našim agroekološkim uslovima traje od 10. do 25. oktobra, što važi za optimalan rok za ovu kulturu.   Svako kašnjenje ili prevremena setva može... Opširnije »

Lome drveće, čupaju kante, savijaju znakove…

Večeras je još jedan znak isčupan iz zemlje i to u ulici Vasilija Anđelkovića Albanca, u blizini redakcije “Svrljiške novine“.  Radi se o saobraćajnom znaku koji upozorava na suženje... Opširnije »

Bahato parkiranje u centru Svrljiga

Vozač hitne pomoći borskih registarskih oznaka jutros oko 9 časova  bahato se parkirao na pešačkom prelazu u centru Svrljiga. Pešaci su ulicu prelazili van pešačkog prelaza jer je kombi... Opširnije »

Održana akcija “Bazar zdravlja“ u gradskom parku

U ponedeljak, 02.10.2017. godine, u organizaciji svrljiškog Doma zdravlja održana je nova akciju preventivnih pregleda, ovog puta na otvorenom – u gradskom parku. Akcija pod nazivom “Bazar zdravlja“ održana... Opširnije »

Stabilizacija u vodosnabdevanju

U narednim danima na teritoriji opštine Svrljig očekuje se stabilizacija u vodosnabdevanju i obustava restriktivnih mera, kaže za naš portal pomoćnik predsednice opštine Svrljig Igor Davidović. Davidović je protekle... Opširnije »

Danas se održava “Bazar zdravlja“ u gradskom parku

U ponedeljak, 02.10.2017. godine, Dom zdravlja nastavlja sa akcijom preventivnih pregleda, kada će u gradskom parku biti organizovan “Bazar zdravlja“, u periodu od 9 do 12 sati. Zdravstveni radnici... Opširnije »

Uskoro završetak rekonstrukcije puta od Svrljiga do Stare planine

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković obišli su juče radove na rekonstrukciji puta od Svrljiga ka Staroj planini.  Trenutno se asfaltira deonica kod Periša... Opširnije »

Raspored isključenja vode za period od 26. septembra do 2. oktobra

U utorak, 26. septembra 2017. godine, bez vode u periodu od 14,00 časova pa sve do srede 27. septembra do 14 časova vodu neće imati građani u ulicama: Vase Albanca... Opširnije »

Sutra bez vode Vase Albanca i Stavre Partizana!

Zbog izuzetno slabog dotoka vode na svrljiškim izvorištima JKSP “Svrljig“ prinuđen je od danas da vrši restrikciju vode.   Već sutra restrikcija se nastavlja i biće isključena druga zona... Opširnije »

Deveti “CAC Svrljig“ 30. septembra

Deveti „CAC Svrljig“, Nacionalna izložba pasa svih rasa biće održana u subotu, 30. septembra od 10:30 u Svrljigu, na Sportsko-rekreativnom centru „Pastirište“. Sudije na ovogodišnjoj izložbi biće Ljubiša Nikolić,... Opširnije »