Oči i uši grada!

Ekologija sa osmehom

6 32

Svrljig će uskoro dobiti 35 korpi za smeće na javnim površinama, još jedan kontejner, uređenu zelenu površinu oko kontejnera u naselju Magovac i biće zasađeno četrdesetak četinara.

Ovo je rezultat potpisanog ugovora između opštine Svrljig i  Ekološko – turističke organizacije ,,Etnos,, iz Svrljiga. Ugovor su, u prisustvu predsednika opštine Milije Miletića, potpisali načelnik opštinske uprave Svrljig, Zdravko Krstić i  Dejan Milutinović, predstavnik organizacije ,,Etnos,, .

Projekat se finasira preko Fonda zaštite životne sredine opštine Svrljig. Naime, Fond je raspisao konkurs za finasiranje projekta iz oblasti zaštite životne sredine ,,Ekologija sa osmehom,, sa 200 000 dinara. Komisija je utvrdila da je ,,Etnos,, ponudio najbolji program pa mu je ukazano poverenje realizacije uz finasisju podršku opštine.

izvor: Svrljig.rs

6 komentara
 1. pera kaže

  E pa neka nam je srecno Svrljizani! i da te korpe budu prazne , bar na dan opštine, ako ne ranije…..Kako ih nije sramota da o tome pricaju,pa to je redovna obaveza komunalnog preduzeca.Znaci , ako se sutra kaze da su komunalci izvezli djubre u ulici ,,,, znaci,da od toga stvorimo spektakl,,
  0  0
 2. ljutko kaže

  najlepsi osmeh ima Simce
  0  0
 3. pera kaže

  Imamo srecu u nesreci da,je republicka vlast donela odluku da daje subvencije samo onim poljoprivrednicima koji imaju manje od 10 ha a i koji su uredno uplatili doprinose za penziono i placali porez( e to pise izmedju redova).A kako je takvih malo ovde u nasoj opštini, onda ne mogu da dobiju subvenciju, pa ni pomocu trikova.I sto je najvaznije:ne moze vise „osoba sa desne strane“ da hvata politicke poene na taj nacin.A i od 1 jula ide HACCP standard tako da ne moze vise niko ko ne ispunjava te uslove , da prodaje na pijaci robu,sto opet pogorsava stanje ovome ovde.Naravno,zao mi je onih ljudi koji po ceo dan rade na njivi i muce se, ali,,, neka se svako od njih okrene protiv ovoga ovde, pa ce im biti lakse!!!
  0  0
 4. ljutko kaže

  On je taj koji treba da povede seljake za BGD.Njegova stranka se zalaze za bolji zivot na selu,za rodne i blagorodne! ,kako i na njivi tako i u kuci.Pa neka krene sada da se bori protiv Duska Petrovica za bolji zivot nasih poljoppivrednika,tenis ce igraju poljoprivrednici jesenas kad oberu kukuruz….
  0  0
 5. pera kaže

  Ma on nam je dao vile i grabulje umesto teniskih reketa.Vidite koliko je ovo glupo!imamo ljude koji mogu da pripreme teren i poravnaju.Imamo privatneke koje mogu da ispletu zastitnu mrezu okolo,sigurno da imamo sredstva da kupimo mrezu i nosace , a za podlogu ce se dogovore ( sljaka ima u Babusnicu u ciglanu i to je bacaju moze da se uzme za dz, beton ili vestacka trava).Znaci, ne trebaju nam neka sredstva, nece da gradimo Wimbeldon, ili Rollan Garros , nego “ na ovcarnik “ . sram ga bilo , ne ume ni troskove da izracuna , a kamoli da napravi !
  0  0
 6. Marginalac kaže

  Dobili smo vec posadjeno drvece po centru Svrljiga i to uglavnom ispod zica,bez perspektive da raste!Nije mi jasno kakva je svrha takvog „ozelenjavljanja“ i hoce li ikad biti uradjeno nesto planski,kako treba,a ne samo da se ostavlja povrsan utisak da se nesto radi!
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.