Oči i uši grada!

Sve veći broj zainteresovanih turista za Svrljig

3 0

Sa početkom leta, manifestacija i raznih događaja koji su deo kulturnog leta Svrljiga, znatno se povećao i broj gostiju iz drugih opština i gradova, ali i inostranstva. 

Panorama Svrljiga, foto: M.M. Svrljiške novine

Svrljig za mnoge postaje sve interesantnije mesto za odmor i boravak, pa se tako za razliku od proteklih godina u ovoj beleži rast broja posetioca – kako iz okolnih gradova i opština, tako i iz inostranstva.

Ovih dana, najčešće se posećuje noćni turnir u malom fudbalu, koji je pravi brend ovog kraja jer je najstariji u Srbiji i traje već 61. godinu. Takođe, veliko interesovanje izazvao je i novoizgrađeni kompleks bazena “Bazeni Pastirište“ koji dnevno ugosti i do 1000 ljudi, ali i drugi sadržaji u gradskom i na seoskom području koji su u ponudi gostima.

Sva dešavanja koja traju i koja tek nadolaze uslovila su da Svrljig zaživi i tokom celog dana bude posećen. Svi ugostiteljski objekti su puni, kao i gradski park i  druga šetališta u Svrljigu, do kasno u noć.

Vredno je istaći da se ovih dana u Svrljigu otvaraju i novi maloprodajni objekti i prodavnice, kao i pojedine filijale, ekspoziture i predstavništva.

Mnogi stranci zainteresovani su  za objedinjenu ponudu posete Popšici – bazenu, manastiru Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i Banji Topilo u tom kraju. Takođe, mnogima je interesantan obilazak Periša i tzv. izvorišta gde ponire Timok – “Pandiralo“, slapovi i vodopadi u tom kraju.

Za predstojeću “Belmužijadu“ već stižu najave gostiju iz drugih zemalja, najpre komšijskijh iz Bugarske, Grčke, Rumunije i Makedonije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije, kao i sa drugih kontinenata, što već prerasta u tradiciju kada je u pitanju ova manifestacija.

Pre “Belmužijade“ na programu je sada već tradicionalni turnir u basketu, a nakon toga biće organizovana “Janijada“ u selu Lukovo, “Dečji festival“ u Svrljigu i ostale zanimljive manifestacije.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Turizam i prirodna bogatstva Svrljiga” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji opštine, turizma, turističkih potencijala i da na najbolji način predstavi sve lepote opštine Svrljig)

3 komentara
 1. Narodna reč kaže

  Preko vikenda video sam posetioce iz Niša na bazenu.Najbolji bazen jugoistočne Srbije. Imamo teren za odbojku, za sve ove ideje je zaslužan nepravedno omraženi Marko.
  0  1
 2. Slobodan Krstić kaže

  Pandiralo nije „tkz izvorište Timoka“,već ponor na reci Turiji!Skup triju reka, Turije (iz Periša),Manojličke (iz Manojlice) i Viševačke (iz Okolišta) čine Svrljiški Timok.Svrljiški Timok nema izvorište.Ima početak!
  0  0
 3. Svrljig za Belog 2 kaže

  Htedoh opasno da iskritikujem Svrljig.info ali kada sam pročitao tekst do kraja i ukapirao da je ovo nije stvarna vest koju su napisali ozbiljni novinari već samo pamflet Opštine Svrljig sve mi je bilo jasno.
  Kamo sreće da se samo 10% stvari iz ovog reklamnog pamfleta ostvare.
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena u javnost.