Turistička šetnja u organizaciji Udruženja “Terra Incognita“

U nedelju, 15. oktobra, novoformirano Udruženje “Terra Incognita“ priredilo je rekreativnu turističku šetnju Niševačkom klisurom za dvadesetak turista. Naime, turistički pohod koji su organizovali predstavnici Udruženja “Terra Incognita“ krenuo... Opširnije »

Niševačka klisura – najatraktivnija turistička destinacija svrljiškog kraja

 Niševačka klisura se prostire uz svrljiški Timok i jedan je od najzanimljivijih kraških predela Srbije. Klisura se nalazi na samo 6 kilometara od Svrljiga.   Niševac je veoma bogat... Opširnije »

Lepote hrama Svete Trojice u Prekonogi

Hram Svete Trojice je svetinja koja je smeštena blizu guste prekonoške šume, ispod kamene planine, na prelepom proplanku u blizinu izvorišta pijaće vode u ovom selu.  Crkva je podignuta... Opširnije »

Sve veći broj zainteresovanih turista za Svrljig

Sa početkom leta, manifestacija i raznih događaja koji su deo kulturnog leta Svrljiga, znatno se povećao i broj gostiju iz drugih opština i gradova, ali i inostranstva.  Svrljig za... Opširnije »

U Lozanu izvori pijaće vode i pećina Vaskova duvka

Selo Lozan udaljeno je desetak kilometara od Svrljiga i kao i ostala sela svrljiške opštine obiluje mnogim prirodnim lepotama. Na ulazu u selo naićićete na izvor pijaće vode, tzv.... Opširnije »

Kopajkošara – turistički dragulj Svrljga

Kopajkošara se nalazi na desetak kilometara od Svrljiga i obiluje bogatim turističkim potencijalima. U ovom selu nalaze se dve pećine – Samar i Jezava, vodopad, izvor pijaće vode i još... Opširnije »

Netaknuta i čista priroda Vlahova, raj za turiste

Netaknuta priroda, čist vazduh i mnogobronji izvori pijaće vode, glavne su odlike sela Vlahova koje se nalazi na dvadesetak kilometara od opštine Svrljig. U ovom selu nekada je živelo... Opširnije »