Svrljig dobija muzej vredan oko 600.000 eura

Opštini Svrljig odobren je projekat pregoranične saradnje za razvoj održivog turizma kroz očuvanje drevne kulturne baštine, za izgradnju muzeja u iznosu od oko 600.000 eura. Naime, kroz projekat “Open... Opširnije »

Krenula sanacija puta prema Niševcu

Nakon pisanja “Svrljiških novina“, a potom i apela narodnog poslanika Milije Miletića, da se popravi saobraćajnica prema selu Niševac, na mestu gde je iskopan propust, od juče su postavljeni saobraćajni... Opširnije »

Danas je počeo sa radom poluolimpijski bazen u Svrljigu

Danas u 15 časova svečano je otvoren poluolimpijski bazen na kupališnom kompleksu “Bazeni Pastirište“. Posetiocima bazena obratili su se direktor Centra za turizam, kulturu i sport Zoran Gavrilović, predsednica... Opširnije »

Đorđe David u turističkoj poseti Svrljigu

Estradni umetnik i bivši frontmen grupe Generacija 5 Đorđe David ovih dana boravi u turističkoj poseti Svrljigu. On je juče, u pratnji narodnog poslanika Milije Miletića, obišao novoizgrađeni kupališni... Opširnije »

Počinje žetva – preporučene cene 11.000 i 13.000 dinara

Juče je u sali SO Svrljig održan sastanak Štaba za žetvu sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji svrljiške opštine. Sastanku su prisustvovali predsednik Štaba Tomislav Vasić, zamenik predsednika opštine Svrljig... Opširnije »

Počelo punjenje poluolimpijskog bazena

U toku je punjenje poluolimpijskog bazena na kupališnom kompleksu “Bazeni Pastirište“ koji bi po svemu sudeći trebao da počne sa radom najkasnije za vikend. Poluolimpijski bazen je pod nadzorom... Opširnije »

Izložba o istoriji Svrljiga otvorena u Nišu

Arheološka nalazišta na teritoriji svrljiške opštine, a prvenstveno nalazište kod Niševca “Timacum Maius“, potom Prekonoška pećina, antički Svrljig i ostali delovi istočne Srbije – od vizantijskog d srednjeg veka... Opširnije »

Zbog lošeg vremena Bazen danas ne radi

Zbog lošeg, oblačnog i vetrovitog vremena, kompleks “Bazeni Pastirište“ danas nije radio.  Zaposleni na kompleksu iskoristili su današnji dan da detaljno očiste bazen, srede zelenu površinu, a radnici koji... Opširnije »

Sastanak sa predstavnicima JP Direkcije i CTKS

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, njegov zamenik Goran Jeremijić i narodni poslanik Milija Miletić inicirali su sastanak sa zaposlenim u Javnom preduzeću “Direkcija za... Opširnije »

Svrljižani ubedljivi protiv Aleksinčana

Fudbaleri FK “Svrljig“ juče su na svom terenu savladali “Rudar Alpos“ – ekipu iz Aleksinačkih rudnika – rezultatom 4:2. Svrljižani su ovom pobedom učvrstili treću poziciju na tabeli “Zone... Opširnije »